Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de JBL Xtreme 2 met 4.5 sterren.

The Good
  • waanzinnig goed geluid
  • extreem goede accu
  • Connect+ systeem
  • spatwaterdicht plaatsingsmogelijkheden
  • draagriem
The Bad
  • 1 keer hapering gehad

JBL Xtreme 2 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

De tijd van de kleine bluetooth luidsprekertjes is voorbij. Veel merken komen met grotere en krachtiger luidsprekers. Draadloos, maar vooral ook stopcontactloos. Goed voor een avond lang plezier in de tuin of een goed strandfeest. JBL wil met de Extreme 2 de harten van elke muziek liefhebber en party-animal veroveren.

JBL heeft keer op keer ons overtuigd van de kwaliteit van de mobiele luidsprekers. Van de allereerste Flip tot de nieuwste Pulse en nu de Xtreme 2. De Flip is het kleine maatje voor de reiziger of klein behuisde. De Pulse tovert een glimlach op menig gezicht dankzij de prachtige verlichting in de luidspreker. Menige kopie Chinees heeft al een versie van de Pulse gemaakt. Nooit zo fraai en zelden van kwaliteit. Maar ja wie maar een paar tientjes heeft, moet toch echt even doorsparen voor een echte JBL.

Geluid monster

Nu is er de Xtreme 2. Een draagbare en fraai vormgegeven luidspreker met een loskoppelbare draagriem. Na het uitpakken is er een kleine teleurstelling. De Xtreme 2 komt met eigen stevige 220V voeding. Eigenlijk niet verrassend als je nagaat dat dit monster gemaakt is om uren op een accu te spelen. Volgens JBL kan de luidspreker 15 uur muziek weergeven. Als we uitgaan van iets meer stroomverbruik dan gemiddeld wanneer de luidspreker op party volume staat, dan is het nog steeds voldoende voor een heel feest, inclusief afterparty. De kwaliteit van de luidspreker is werkelijk verbluffend. Nog niet eerder heb ik zo’n goed geluid voor deze prijs in zo’n beperkt formaat gehoord. De kwaliteit is ronduit subliem ook voor gewoon gebruik als luidspreker in huis.

Wanneer je de Xtreme 2 draadloos koppelt met een tweede Xtreme 2, dan kan je met de JBL app de luidsprekers in party modus of als stereo set instellen. Stereo spreekt voor zich, maar in party modus kan je honderden JBL luidsprekers met het Connect+ systeem, draadloos synchroon laten afspelen. Dat is allereerst super gemakkelijk, maar vooral erg indrukwekkend. Wij koppelen de Xtreme 2 met een Pulse en het geluidsbeeld is echt indrukwekkend. Hoewel de Pulse minder luid kan, is het als setje prima op elkaar afgestemd. JBL is er in geslaagd om in de software rekening te houden met de individuele eigenschappen van de Connect+ luidsprekers en het geluid evenwichtig te verdelen. Ik heb nog geen feest met tientallen Connect+ luidsprekers mogen meemaken, maar met het volume van deze twee luidsprekers, is het mij duidelijk dat je vanaf 5 luidsprekers echt geen PA luidsprekers nodig hebt voor een feestje met dansvloer. De Xtreme 2 overtuigd in geluidkwaliteit, volume en bedieningsgemak. Tijdens de test hebben we 1 keer een hapering gehad. Juist toen we trots aan bezoekers het Connect+ gemak wilden tonen. De muziek haperde. Alles uitzetten en opnieuw opstarten loste dit op. Maar dat wil je niet tijdens een feestje hebben…

Mogelijkheden

De Xtreme 2 is niet alleen een geluidsmonster, het is ook een mooi en slim vormgegeven product. Je kan ‘m horizontaal en verticaal plaatsen. Door rubbers op de juiste plekken staat de luidspreker altijd stevig en het geluid past zich aan de plaatsing aan. Die rubberen randen beschermen de luidspreker ook bij een eventuele val. Het laag is erg indrukwekkend zonder opdringerig te worden. Voor een feestje is de bas voldoende voor een echt feestgevoel. De draagriem kan je losklikken of juist gebruiken om m ergens aan op te hangen. Aan de boom boven de hangmat was ’t extra genieten tijdens de test. Je mag de Xtreme 2 zelfs even buiten laten hangen. Een beetje regen doet geen kwaad. We raden wel aan om hem snel af te drogen om het metaal en de kunststof mooi te houden. Overigens zit er een leuk grapje verwerkt in de draagriem. Het is dat het persbericht ons er op attendeerde. Je kan met de gesp prima bierflesjes openen.

Aansluiten

Achter een waterdicht klepje zit het laadpunt verstopt. Er is tevens een USB aansluiting om je telefoon op aan te sluiten en op te laden. Wie niet draadloos wil verbinden, kan zelfs met een minijack de luidspreker op elke audiobron aansluiten. Als Mac en iOS gebruiker zweer ik bij Djay Pro van Algoriddim. Met deze DJ app werkt de Xtreme 2 en het Connect+ systeem prima. Je sluit de eerste luidspreker aan op de bluetooth van de Mac of iPhone/iPad en koppelt de andere luidsprekers via Connect+. De perfecte feestopstelling is geboren. Via de audio uitgang van de Mac of iPhone/Tablet kan je nog steeds de volgende tracks previewen. Met een goede en krachtige luidspreker als de Xtreme 2 is een feestje zo te geven.

Conclusie

JBL maakt werkelijk perfecte draagbare luidsprekers met de Xtreme 2 als meest krachtige en vooral prachtig klinkende luidspreker van het moment. Het Connect+ systeem is een uitkomst om met meer luidsprekers een stereo- of feestopstelling te maken. Je betaalt wel iets meer voor een JBL luidspreker, maar voor dit prijspunt krijg je een luidspreker waar je jarenlang plezier van hebt. Op reis, op kantoor, voor een feest of gewoon in de huiskamer.

De JBL Xtreme 2 kost 299 Euro en is verkrijgbaar in de kleuren Forest Green, Ocean Blue en Midnight Black.

JBL Xtreme 2 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

1 REACTIE

  1. Van JBL is alom bekend dat de geluidskwaliteit uitstekend is, dus dat verwacht ik ook weer van dit model. De prijs schrikt wel even af, maar kan me voorstellen dat je meer neertelt voor een subliem product.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.