Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de JBL Pulse draadloze luidspreker met 4 sterren.

The Good
  • - unieke licht effecten
  • - fraaie vormgeving
  • - makkelijk te bedienen
  • - goed geluid
The Bad
  • - toegevoegde waarde JBL app nul


Na de hoofdtelefoon vloedgolf van 2013 is de audio verwachting voor begin 2014 een storm aan draadloze luidsprekertjes. Handig voor op reis, in de tuin of bij de strijkplank. De kwaliteit van de meeste A-merken is verbluffend goed. Hoe val je nog op in zo’n brei aan mee-too producten? JBL gooit er een lichtshow tegen aan. De Pulse luidspreker is voorzien van een compleet disco lichtorgel. Nuttig, leuk of leidt het teveel af?

JBL-PulseJBL introduceerde in de nazomer op de IFA de Pulse als draagbare luidspreker met lichtshow. Inmiddels ligt het product in de winkels voor net geen twee honderd Euro. Dat is een prijspunt waar heel wat goedklinkende vergelijkbare luidsprekers om de gunst van de koper strijden. Op papier zijn de specificaties grotendeels vergelijkbaar; bluetooth draadloze audio; ingebouwde accu; oplaadbaar met universele USB kabel. De meeste nieuwe luidsprekers hebben ook NFC om makkelijk een bluetooth verbinding tot stand te brengen, zo ook de Pulse. Enkele concurrenten hebben ook de mogelijkheid de luidspreker voor draadloze telefoongesprekken in te zetten. In de praktijk is dat een functie die maar voor enkelen relevant is. De Pulse mist het handige meegeleverde kabeltje van de Jabra SoleMate speakers. Maar de grote troef is het ingebouwde LED licht. Daarmee zet de JBL Pulse letterlijk de concurrentie mee in de schaduw.

De Pulse heeft volledig rondom licht door een groot aantal individuele led lampjes die naadloos aansluiten. Althans dat aansluiten lijkt zo door een slim raster wat ter bescherming over de verlichting heen ligt. De eerste associatie bij het uitpakken was aan een electrische muggenvanger. Die associatie vergeet je snel als je het product gaat gebruiken. Wat een leuk effect die verlichting. Wie de veertig gepasseerd is kent het effect van het turen naar de led lampjes van de VU meters op je cassetedeck. Datzelfde effect kan je makkelijk met de Pulse oproepen. Met z’n allen kijken naar de effecten die door de muziek aangestuurd worden. Er zijn een aantal verschillende lichteffecten te selecteren. Binnen een lichteffect is ook vaak de kleur en lichtsterkte in te stellen. Natuurlijk is het lichteffect een gadget om zich van de moordende concurrentie te onderscheiden. JBL heeft het wel goed gedaan. De verscheidenheid voorkomt verveling en de instelling mogelijkheden maken het bijna altijd juist inzetbaar.

jbl-pulse-wireless-bluetooth-speaker-draadloze-luidspreker_5Je zou bijna vergeten dat de voornaamste functie toch het geluid is van zo’n kek dingetje. Dat geluid is prima, maar niet overdonderend. Het volume is onvoldoende voor een feestje maar prima voor een gezellig samenzijn. De kwaliteit neigt naar een beetje aangezet laag wat zorgt voor oversturing als je de luidspreker helemaal vol opendraait. Op tweederde van het maximale volume nivo houden wij het voor gezien. Harder klinkt echt niet lekkerder. In deze prijsklasse is de Pulse niet de winnaar qua geluid maar laat alle B-merken met gemak achter zich.

Conclusie
De JBL Pulse is een unieke draadloze luidspreker die voor veel vrolijke gezichten zal zorgen. De geluidskwaliteit is prima, maar voor een paar tientjes minder heb je een vergelijkbaar klinkende luidspreker. Dan wel zonder fraaie vormgeving en zonder de lichtshow opties die de Pulse uniek en vooral ook leuk maken. De Pulse is een geslaagd product om in een zee aan vergelijkbare producten op te vallen en plezier aan audio te beleven.

De JBL Pulse is per direct verkrijgbaar voor 199 Euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.