Review: JBL Flip

Afgelopen week ontvingen we van JBL de nieuwe JBL Flip. Een compacte draadloze speaker met een eigen accu en de mogelijkheid om als speakerphone te worden gebruikt.

Unboxing

In de doos zit de JBL Flip, een handleiding, een draagtasje, een netstroomlader en opzetstukjes voor stopcontacten in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

JBL Flip Unboxing

Wat we missen ten opzichte van de vele andere draadloze speakers die we testen, is een AUX snoertje. Hoewel de Flip wel over een AUX In aansluiting beschikt, gaat JBL er vanuit dat je deze niet zo snel zult gebruiken omdat de meeste apparaten over bluetooth beschikken.

Koppelen

Wanneer je de Flip aanzet, gaat hij niet meteen in koppelmodus. Je zal hem zelf in deze stand moeten zetten door de power-knop even ingedrukt te houden. Zodra deze blauw-rood knippert, is deze te koppelen.

JBL Flip Bediening

Design

Het design van de Flip is een beetje wat we van JBL gewend zijn. Gewoon lekker strak. Het grootste deel van het oppervlak is van geverfd metaal. De bijgeleverde hoes om hem in op te bergen is dus geen overbodige luxe. Het laatste dat je wilt ik een lelijke kras op de speaker.

JBL Flip Tasje

Geluid

Geluid is belangrijk en zoals we van JBL gewend zijn, is dit gewoon goed. Hoewel iets meer bass had gemogen, is het de vraag in hoeverre je dit van een dergelijk kleine speaker mag verwachten. Natuurlijk kan het wel, dat bewijs Jabra met haar Solemate speaker, maar dan mis je weer bereik in de hoge tonen. Waar die speaker met name geschikt was voor dance en rockmuziek, is dit meer een speaker voor algemene (pop)muziek. Qua volume kan de speaker aardig hard en zal niet snel vervormen.

JBL Flip Achterkant

JBL claimt dat hij op een enkele acculading 5 uur kan spelen. In de praktijk kom ik hier net overheen. Het is alleen jammer dat JBL als één van de weinigen geen gebruik maakt van de Micro-USB standaard om de Flip op te laden. Hierdoor moet je op een tripje dus ook je JBL lader meeslepen.

Speakerphone

De JBL Flip kan ook als speakerphone worden gebruikt. Op de kop zit de bediening om gesprekken aan te nemen. Dit werkt zeer goed hoewel de speaker weinig tot niets doet aan ruisonderdrukking.

JBL Flip Packshot

Conclusie

De JBL Flip is een mooie compacte speaker voor algemeen gebruik. Dat je hem als speakerphone kunt gebruiken is een mooie bijkomstigheid. Qua accuduus stelt de speaker ook niet teleur.

Beschikbaarheid

De JBL Flip is nu verkrijgbaar voor €129.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Levering met beschermtasje
 • Goed geluid
 • Ruim 5 uur accuduur
 • Speakerphone functie

THE BAD

 • JBL had best een AUX kabeltje mee mogen leveren
 • Lader maakt geen gebruik van standaard micro-USB

8 reacties

 1. Jbl flip is een apparaatje met een lekker helder geluid,die nagenoeg niet vervormd.In de advertising word vermeld dat dit speakertje goed werkt met ipad ,alles al geprobeerd maar de ipad vindt de jbl niet . Ligt dit aan de jbl , of aan de ipad ?… De iPod touch heeft er geen problemen mee.

 2. @Pascal, ik heb hem ook met de iPad gebruikt en had geen probleem.

  In theorie werken jouw iPod Touch en de iPad met hetzelfde iOS, dus dat zou het niet mogen zijn. De Flip heeft echter ook geen reden om kieskeurig te zijn en de iPad te weigeren. Kan je de iPad wel via bluetooth met andere speakers verbinden? Mocht dat ook niet lukken, dan kan er iets mis zijn met de iPad. Het handigste (maar vervelendste) is dan om de iPad een harde reset te geven waarbij aller wordt gewist en de firmware opnieuw wordt geïnstalleerd. Mocht dat het ook niet zijn, dan vrees is dat je bij de support van JBL/Apple moet zijn…

 3. heb een jbl flip 2.. als ik hem achter de lader doe blijft er 1 lampje knipperen.. en laad verder niet op en kan ook niet meer verbinden.. wat moet ik doen!?!?!?!

 4. Hoi even een vraagje: ik heb een iPod Classic gekoppeld aan een Bluetooth sennheiser transmitter. Is het mogelijk om hieraan een FLip 3 te koppelen via Bluetooth

 5. Ik ken de Sennheiser niet, maar als die gemaakt is om het signaal door te zetten over bluetooth verwacht ik geen problemen. Mooi ding he, die iPod Classic 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events