Waarom Google Lytro koopt

Ooit zou het dé doorbraak voor de fotografie zijn; lichtveldcamera’s. Het bedrijf Lytro was vooruitstrevend en ook wij waren onder de indruk van de eerste mogelijkheden van de camera. Maar… er waren veel beperkingen.

Het mooie van lichtveldfotografie is dat je de foto’s achteraf scherp kunt stellen. Sterker nog, je kunt zelfs het perspectief nog licht veranderen om zo een mooier plaatje te krijgen. Dit komt doordat het licht uit verschillende hoeken tegelijk wordt waargenomen en opgeslagen. Echter is er enorm veel data en enorm veel rekenkracht nodig om die foto’s te nemen. Hierdoor waren de foto’s uit de standaard consumentenmodellen zeer klein.

Zelfs het professionele model, de Lytro Illum, wist niet veel megapixels neer te zetten. En dan was er nog een probleem. Het werkte alleen met een speciale viewer. Foto’s delen op internet kon alleen via de servers van Lytro, dus niet via een Facebook of Twitter.

Al deze elementen werkten mee aan de afbrokkeling van het merk Lytro. Andere merken leken niet geïnteresseerd om het speelveld te betreden. Toch bezig Lytro 59 patenten op het gebied van lichtveldfotografie. En lichtveldfotografie zou de Android smartphones van Google weleens de innnovatiekracht kunnen geven die nodig is om de markt te grijpen.

De overname van Lytro zou Google tussen de 25 en 40 miljoen kosten. Het gerucht gaat dat het vooral om kennis gaat. Veel van het personeel zou mogelijk al vertrokken zijn. Lytro is opgericht in 2006 en bracht haar eerste Lytro camera uit in 2011. Vier maanden geleden liet Lytro nog weten de stekker uit haar servers te trekken waarna de camera’s zo goed als waardeloos werden.

Lytro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lytro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com