GadgetGear.nl

Waarom Google Lytro koopt

Ooit zou het dé doorbraak voor de fotografie zijn; lichtveldcamera’s. Het bedrijf Lytro was vooruitstrevend en ook wij waren onder de indruk van de eerste mogelijkheden van de camera. Maar… er waren veel beperkingen.

Het mooie van lichtveldfotografie is dat je de foto’s achteraf scherp kunt stellen. Sterker nog, je kunt zelfs het perspectief nog licht veranderen om zo een mooier plaatje te krijgen. Dit komt doordat het licht uit verschillende hoeken tegelijk wordt waargenomen en opgeslagen. Echter is er enorm veel data en enorm veel rekenkracht nodig om die foto’s te nemen. Hierdoor waren de foto’s uit de standaard consumentenmodellen zeer klein.

Zelfs het professionele model, de Lytro Illum, wist niet veel megapixels neer te zetten. En dan was er nog een probleem. Het werkte alleen met een speciale viewer. Foto’s delen op internet kon alleen via de servers van Lytro, dus niet via een Facebook of Twitter.

Al deze elementen werkten mee aan de afbrokkeling van het merk Lytro. Andere merken leken niet geïnteresseerd om het speelveld te betreden. Toch bezig Lytro 59 patenten op het gebied van lichtveldfotografie. En lichtveldfotografie zou de Android smartphones van Google weleens de innnovatiekracht kunnen geven die nodig is om de markt te grijpen.

De overname van Lytro zou Google tussen de 25 en 40 miljoen kosten. Het gerucht gaat dat het vooral om kennis gaat. Veel van het personeel zou mogelijk al vertrokken zijn. Lytro is opgericht in 2006 en bracht haar eerste Lytro camera uit in 2011. Vier maanden geleden liet Lytro nog weten de stekker uit haar servers te trekken waarna de camera’s zo goed als waardeloos werden.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten