iBood bezoekers is het vast wel opgevallen dat de eerste Lytro camera’s flink goedkoop geworden zijn. Je zou zelfs van dumping kunnen spreken. De nieuwe Illum camera is dan ook superieur aan het origineel.

Afgelopen oktober mocht ik de Illum al even vasthouden tijdens het PressZone event. Dit was een bijzondere ervaring want na de vrolijke balkvormige camera’s is deze scheve DSLR-vormfactor toch echt iets heel anders. En gelukkig maar, want de Illum licht veel lekkerder in de hand dan de oude Lytro’s.

Lytro-Illum

Wat Lytro camera’s bijzonder maakt is de lichtveldtechniek die Lytro gebruikt. Hierdoor wordt de lichtinval in de camera opgeslagen en kun je achteraf (live) scherpstellen op de foto’s die je maakt. Zelfs kleine veranderingen in perspectief zijn geen probleem evenals een 3D export.

De grote lens van de Illum geeft je voor het eerst optische zoom en dan meteen 8x. De beeldsensor is opgeschaald naar 40-megaray en het diafragma staat vast op f/2.0.

Lytro-Illum-Display

Beschikbaarheid

De Lytro Illum gaat €1.599 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.