Lytro geeft consumenten de vinger

Lytro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Lytro stopt ermee. Lytro lijkt het zat. Het merk werd wereldwijd beroemd om haar lichtveld camera’s. Onze review van het eerste model in 2013 was positief, al waren de foto’s erg klein en was er enorme afhankelijkheid van het online platform van Lytro. Dit platform gaat er nu uit.

Lytro heeft twee jaar geleden zichzelf opnieuw gepositioneerd als een merk dat zich richt op de wereld van de filmindustrie en VR. Het is gestopt met het produceren van camera’s voor consumenten. Per 30 november van dit jaar heeft Lytro besloten de stekker uit haar servers te trekken. Die kosten immers geld terwijl er geen geld meer binnenkomt uit verkopen van de hardware. Als gebruiker is het hierdoor niet langer mogelijk om de lichtveld foto’s online te laten zien.

De desktop software blijft werken, dus daar kun je de lichtveld foto’s nog wel op bewonderen, maar online zit het erop. Wil je de foto’s online laten zien, moet je ze exporteren naar een filmpje of gewoon een platte foto. In dat laatste geval hou je erg weinig megapixels over.

Lytro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram