Jeroen
Jeroen

Review: Sungod Revolt Ski Goggles

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zelf ontwerpen
  • Grip op de helm
  • 100% bescherming
  • Krasbestendige coating
  • Geweldig zicht bij sneeuw of mist

THE BAD

  • Geen

Sungod is geen onbekende bij GadgetGear. Wij hebben afgelopen maanden een fietsbril mogen testen en diverse zonnebrillen. Yes,  Sungod begon een productie met zonnebrillen. Van hoge kwaliteit, stijlvol en geheel zelf samen te stellen. Het gave van die zonnebrillen is dat ze onverwoestbaar zijn. Een onverwoestbare, zelf te designen bril… Daarom zijn wij super enthousiast om hun nieuwste skibrillen te testen: de Sungod Revolt Ski Goggles

Weet je nog hoe enthousiast ik was over de onverwoestbare Sungods?! Een zonnebril is soms nodig, zeker in de auto, maar daarnaast is het gewoon een stijlicoon. Een goede bril kost rond de 100 pegels en als je daar dan een keer op gaat zitten, of weet ik wat… Dan breekt je hart, klomp en bril tegelijk. Daarom zijn die Sungod brillen geweldig. Natuurlijk ook omdat je ze zelf kon samenstellen.

 

Yes, zelf samenstellen én dat is echt te gek. Online kan je, voordat je ze bestelt, eerst je eigen bril op smaak maken. Hoe gaaf is dat?! Je kunt kiezen uit vier verschillende framekleuren, zes verschillende tinten verwisselbare 4KO Snow-lenzen en tien verschillende riemontwerpen. Net zoals de zonnebril, zou jij de enige kunnen zijn die jouw eigen combinatie van skibril maakt.

Oke, wat zijn nu de absolute plussen van deze bril? Allereerst de Dual layer lenzen – deze sferische lenzen zijn gemaakt van slagvast polycarbonaat en voorzien van een dual-layer, zodat je geweldig zicht hebt. Net als hun zonnebril is er een drie-laagse krasbestendige coating om ervoor te zorgen dat ze in de beste staat blijven. De 4KO Snow-lenzen verbeteren het contrast en optimaliseren de helderheid onder alle omstandigheden.

  • Flexibele frames – SunGod skibril frames zijn lichtgewicht, duurzaam en gemaakt van super-flexibel TPU dat zorgt voor een geweldige pasvorm.
  • Helm compatibel – het spreekt voor zich dat de SunGod Revolts past op alle moderne helmen van de meeste grote merken. Op mijn foto’s hieronder is dat heel goed te zien.
  • Luchtopeningen – het Revolt-brilventilatiesysteem biedt een goede luchtstroom door drie met schuim gevoerde bovenopeningen en 16 ronde lensopeningen. Zeer belangrijk zodat je geen beslagen bril krijgt bij een beetje sneeuw.

De polariserende lens geeft een goed contrast/helderheid en je kunt ontspannen skiën in de wetenschap dat 100% van alle UVA- en UVB-stralen worden gefilterd. De Revolts zijn ook enorm licht van gewicht. De straps hebben echt nuttige gripstrips aan de binnenkant om te voorkomen dat ze van je helm afglijden. Eindelijk, een bril die voldoet aan de eisen van iedere wintersporter. Welliswaar met een prijskaartje van € 95.-, wat helemaal niet gek is voor een echte skibril. Daarbij komt natuurlijk het feit dat je hem zelf kunt ontwerpen. Waarom zou dit geen serieuze optie op je verlanglijstje zijn? Ik zou het niet weten!

Ontwerp je eigen ski bril bij Sungod!

Conclusie

Verlanglijstje inderdaad, want de Revolts zijn voor de winter 2017/2018 geheel uitverkocht! Je kunt nu wel nog een speciale limited edition nog kopen, maar alle andere zijn gewoon op! Voor volgend jaar kun je alvast je mail achterlaten zodat je voorrang hebt, maar nu zijn ze gewoon helemaal leegverkocht. Bizar? Dat niet, gewoon niet verwacht dat hun eigen succes zo groot zou zijn. Maar wat wil je met een goede bril, die zelf samen te stellen is voor een redelijke prijs…

kopen


→ Check de laagste prijs bij SunGod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.