Sungods Classic3 Uitgepakt
Jeroen
Jeroen

Review: SunGod Classics3 (Zonnebril)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zelf samenstellen
  • Sterk
  • Garantie

THE BAD

  • Geen

Een zonnebril op GadgetGear? Wacht eventjes… Wat is hier Gadgetachtig aan? Wat dacht je van een onbreekbare bril, die zelf samen te stellen is in ontelbare mogelijkheden. Lees de SunGod Classics3 review hier!

Hoeveel zonnebrillen heb jij al versleten? Kwijtgemaakt? Kapotgemaakt? Sungod schept op met hun naam, zijn zij de zonnegoden onder de brillenmakers? GadgetGear weet het eigenlijk wel. We hebben diverse brillen mogen testen. De Renegades, de Sierras, de Pacebreakers en de Ski Goggles. Allemaal goede brillen. Sungod heeft nu haar tijd en energie gestoken om een klassieker up te graden. Deze review behandelt de Classic versie 3.

De SunGod Classic3 zonnebril is stijlvol, te vergelijken met het klassieke Rayban design, met een stoer mat frame, elk detail uitgevoerd met precisie. Arjan stelde zijn bril zelf samen via de website van Sungod in opvallende wit. Ja, dat vergeet ik bijna. De Sungod zonnebrillen zijn geheel zelf door jou samen te stellen. Supergaaf! Zo heb je echt een unieke bril.

Zelf samenstellen

Met meer dan 13.000 aangepaste combinaties om uit te kiezen, kun je jouw eigen paar, van het frame, de lenzen of de armen volledig ontwerpen. Er zijn 13 verschillende matframes kleuren en 7 gepolariseerde en niet-gepolariseerde lens opties om uit te kiezen. Daarnaast kun je het merkje ook nog in een aparte of bijpassende kleur kiezen. Heel tof!

Materiaal

De zonnebril van SunGod is gemaakt van een flexibel geheugenplastiek, een polymeer (TR90), bekend als “titanium plastic”, dat voorkomt dat de frames breken. Je kunt er letterlijk op gaan zitten en ze buigen. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, want op een goede dag weeg ik nog geen honderd kilo en je kunt natuurlijk de wetten van natuurkunde niet breken, maar goed. Of je buigt ze terug zonder schade of ze draaien langzaam zelf terug naar hun normale vorm. Dat maakt niet langer het frame, maar de scharnieren op de armen het zwakste punt, zou je denken, maar SunGod heeft een veilige stalen schroef gebruikt, in plaats van een pennetje.

De armen zijn stevig op hun plaats vastgezet, zelfs als je gaat buigen. De duurzaamheid van het frame is het meest innovatieve aan deze zonnegadget. Ze zijn bijna onmogelijk om te breken (alles kan kapot), licht van gewicht, stevig en ze vliegen onmiddellijk terug naar hun oorspronkelijke vorm.

De lens

Mijn keuze viel op de gepolariseerde lenzen. Die kosten ietsjes meer, 15 euro, maar deze glazen glans verminderen en een meer natuurlijke of beter gezegd, rustigere blik geven. Heb ik altijd de voorkeur voor deze lenzen. De SunGod lenzen zijn gemaakt van een 2 mm polycarbonaatkern. Het klinkt wat overdreven, maar ik las dat dit materiaal ook gebruikt wordt voor kogelvrij glas en vliegtuigen. Bam! Ze zijn krasbestendig en dus mega duurzaam. Als extra optie hebben deze glazen een antireflectieve binnenlaag om de glans in je ogen te verminderen. Handig aan zee!

 

Levenslange garantie

Dat is lang. SunGod belooft je een levenslange garantie. Dan heb je een zonnebril die krasbestendig is, eigenlijk niet kapot kan en dan ook nog eens een levenslange garantie heeft. Kanttekening is de lens. Die is sterk, dat lazen we. Maar die is kapot te krijgen. Zou je halfgaar zijn en er met een sleutel krassen in maken, dan krijg je ze. Ga je er normaal mee om, dan kom je nooit meer van deze bril af.

Stel je SunGod Classics3 bril hier zelf samen!

Conclusie

De SunGod Classics3 zijn super! Lichtgewicht, ongelooflijk flexibel en echt buigzaam. Fijne glazen die je eigenlijk niet maar af wilt zetten. Dit zijn duurzame brillen die je zelf kunt samenstellen met levenslange garantie. Dan is 80,- euro echt een nette prijs voor een bril.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl
→ Check de laagste prijs bij Banggood.com
→ Check de laagste prijs bij SunGod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.