Bas
Bas

Review: Sungod Pacebreakers (racefiets bril)

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Draagcomfort
  • Customize
  • Prijs
  • Onverwoestbaar

THE BAD

  • Geen

Sungod biedt een oplossing tegen laagstaande zon en beestjes in je ogen. De Pacebreakers zijn dus de nieuwe wielrenzonnebrillen van Sungod.co. Helemaal zelf samen te stellen net zoals de Renagades en Classics2 die we eerder onder de loep namen. Of ze voldoen aan de verwachtingen? Dat lees je hieronder.

Configuratie Sungod Pacebreakers

Een naam als zonnegod (Sungod) schept natuurlijk aardig wat verwachtingen. Gelukkig is de start al zeer goed, de site van Sungod is heel netjes en duidelijk. Eenmaal een model gekozen is deze dus helemaal naar eigen smaak te configureren. In het geval van de Pacebreakers gaat het om zes framekleuren en twaalf soorten lenzen. Ook zijn de oorhouders en het logo in acht verschillende kleuren te krijgen. Dus keuze is dus behoorlijk groot en zorgt ervoor dat je een (bijna) unieke bril hebt.

Mijn keuze viel op de gepolariseerde lenzen. Die kosten ietsjes meer, 15 euro, maar deze verminderen schitteringen en geven een meer natuurlijke of beter gezegd, rustigere blik. De Sungod lenzen zijn gemaakt van een twee millimeter polycarbonaatkern. Ze zijn krasbestendig en dus mega duurzaam. Als extra optie hebben deze glazen een anti reflectieve binnenlaag om de schittering in je ogen te verminderen.

https://www.facebook.com/sungodsunglasses/videos/1543935375671346/

Unboxing

De Pacebreakers worden geleverd in een niet al te grote langwerpige mat zwarte doos, voorzien van opdruk in glanzend zwart. Ook een afbeelding van de lensvorm is te zien op de verpakking. Eenmaal opengemaakt zit halen we er een net zakje uit met daarin de bril. Ook een kleine folder met de kenmerken en een extra neussteun zitten in de doos. Het zakje heeft nog iets bijzonders, die dient tevens als microvezel doekje. Het advies is de lens alleen schoon te maken met dit zakdoekje.

Gebruik

Eenmaal op mijn hoofd voelt de Pacebreakers zeer lichtgewicht aan. De grote lens zit helemaal rondom mijn ogen en sluiten deze dus eigenlijk af van de buitenwereld.  er valt dus geen ongewenste zonneschijn op mijn oogbollen. Tijdens het fietsen past de bril mooi op mijn hoofd en ook met helm op is er nergens een irritatie te voelen. De grip-lock ear sockets zijn afgewerkt met rubber zodat ze niet gaan glijden als er zweet bij komt.

De lens is zoals beschreven twee millimeter dik en de eerste harde POK van een mug of vlieg die tegen mijn bril knalde gaf een goed gevoel. De anti reflectieve coating zorgt ervoor dat je ogen ook tijdens inspanning rustig aanvoelen en je geen vermoeide ogen krijgt. De lens heeft drie krasvaste lagen voor een lange levensduur.

De snap-lock scharnieren zorgen elke keer voor een stevige vergrendeling van de poten aan het frame. Ook levenslange garantie van Sungod op het frame zorgt voor veel vertrouwen. het neusstuk wat al op de Pacebreaker zat was voor mij goed, dus deze hoefde ik niet te wisselen naar het andere aangeleverde formaat.

Conclusie

Altijd al een eigen stijl willen toepassen op je fietsbril? Bij Sungod kun je terecht voor een unieke, onverwoestbare, kwalitatief goede bril voor een redelijke prijs! Wil je dit gave design ook bestellen of eentje zelf maken?! Klik dan de volgende link.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Sungod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.