Jeroen
Jeroen

Review: SunGod Sierras (Zonnebril)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Flexibel
  • Buigzaam
  • Lichtgewicht
  • Krasbestendig

THE BAD

  • Geen

De ZonneGoden hebben een nieuw montuur: Sierras! Wacht, even… Een zonnebril op een Gadgetwebsite? Wat is hier nu Gadget aan? Wat dacht je van een onbreekbare bril, die zelf samen te stellen is in ontelbare mogelijkheden? Lees de review hier!

Hoeveel zonnebrillen heb jij al versleten? Kwijtgemaakt? Kapotgemaakt? SunGod aka de ZonneGoden hebben het antwoord op deze vraag. Veel te veel. Zij maken een onverwoestbare bril die je helemaal zelf mag ontwerpen. Gaaf! GadgetGear heeft de Sierras gestest in deze review. Eerder gingen we al aan de slag met de Ski brill van SunGod, maar ook hun Renegades en de Classic2 zijn getest. Onze Bas is vorig jaar nog aan de slag geweest met een wielrenmodel de Pacebreakers. Nu gaan we verder met de Sierras.

De SunGod Sierras zonnebril is stijlvol, te vergelijken met het klassieke Rayban design, met een stoer mat frame, elk detail uitgevoerd met precisie. Zelf koos ik voor een opvallende camouflage stijl met zwart, grijze tinten. De Sungod zonnebrillen zijn geheel zelf door jou samen te stellen. Supergaaf! Zo heb je echt een unieke bril.

Zelf samenstellen

Met meer dan 13.000 aangepaste combinaties om uit te kiezen, kun je jouw eigen paar, van het frame, de lenzen of de armen volledig ontwerpen. Er zijn 13 verschillende matframes kleuren en 7 gepolariseerde en niet-gepolariseerde lens opties om uit te kiezen. Daarnaast kun je het merkje ook nog in een aparte of bijpassende kleur kiezen. Heel tof!

Materiaal

De zonnebril van SunGod is gemaakt van een flexibel geheugenplastiek, een polymeer (TR90), bekend als “titanium plastic”, dat voorkomt dat de frames breken. Je kunt er letterlijk op gaan zitten en ze buigen. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, want op een goede dag weeg ik nog geen honderd kilo en je kunt natuurlijk de wetten van natuurkunde niet breken, maar goed. Of je buigt ze terug zonder schade of ze draaien langzaam zelf terug naar hun normale vorm. Dat maakt niet langer het frame, maar de scharnieren op de armen het zwakste punt, zou je denken, maar SunGod heeft een veilige stalen schroef gebruikt, in plaats van een pennetje.

De armen zijn stevig op hun plaats vastgezet, zelfs als je gaat buigen. De duurzaamheid van het frame is het meest innovatieve aan deze zonnegadget. Ze zijn bijna onmogelijk om te breken (alles kan kapot), licht van gewicht, stevig en ze vliegen onmiddellijk terug naar hun oorspronkelijke vorm.

De lens

Mijn keuze viel op de gepolariseerde 4KO lenzen. Die kosten ietsjes meer, 15 euro, maar deze glazen glans verminderen en een meer natuurlijke of beter gezegd, rustigere blik geven. Heb ik altijd de voorkeur voor deze lenzen. De Sungod lenzen zijn gemaakt van een 2 mm polycarbonaatkern. Het klinkt wat overdreven, maar ik las dat dit materiaal ook gebruikt wordt voor kogelvrij glas en vliegtuigen. Bam! Ze zijn krasbestendig en dus mega duurzaam. Als extra optie hebben deze glazen een antireflectieve binnenlaag om de glans in je ogen te verminderen. Handig aan zee!

 

Levenslange garantie

Dat is lang. SunGod belooft je een levenslange garantie. Dan heb je een zonnebril die krasbestendig is, eigenlijk niet kapot kan en dan ook nog eens een levenslange garantie heeft. Mensen, je komt nooit meer van deze bril af.

Design hier je eigen Sungod!

Conclusie

Super lichtgewicht, ongelooflijk flexibel en echt buigzaam. Duurzame brillen die je zelf kunt samenstellen met levenslange garantie. Dan is 70,- GBP echt een nette prijs voor een bril.  Als je de bril besteld heb je deze binnen drie dagen in huis (mijn ervaring) en mocht je vragen hebben dan is de support zeer behulpzaam. Waar het merk vorig jaar nog moest opboksen tegen bestaande merken, zien nu veel meer mensen in dat een unieke kwaliteitsbril toch wat meer waard is dan alleen een modepopje te zijn. Binnen mijn vrienden/kennissenkring heb ik nu drie SunGod dragers die nog altijd zeer tevreden zijn. Het model Sierras is tof, eerlijkheidshalve vind ik de SunGod Renegades het tofste, maar de klassieke Sierras zijn nu echt meer van deze tijd. Probeer SunGod eens en laat ons weten welke je hebt gekozen en hoe jij jouw bril hebt samengesteld!

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij SunGod Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.