Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de SunGod Sunglasses met 4.5 sterren.

The Good
  • Flexibel
  • Buigzaam
  • Lichtgewicht
  • Krasbestendig
The Bad
  • Geen

SunGod Sunglasses kopen
→ Check de laagste prijs bij SunGod zonnebril review

Een zonnebril? Wat is hier Gadgetachtig aan? Wat dacht je van een onbreekbare bril, die zelf samen te stellen is in ontelbare mogelijkheden. Lees de review hier!

Hoeveel zonnebrillen heb jij al versleten? Kwijtgemaakt? Kapotgemaakt? SunGod schept op met hun naam, zijn zij de zonnegoden onder de brillenmakers? GadgetGear heeft de Renegades en de Classic2 te testen gekregen. Ik las ook dat ze deze week met een wielrenmodel de Pacebreakers zijn gekomen. Die zal uiteraard door onze wielren pro Bas van Wijngaarden getest worden. Arjan en ik namen de eerste twee modellen onder onze hoede.

De SunGod Classic2 zonnebril is stijlvol, te vergelijken met het klassieke Rayban design, met een stoer mat frame, elk detail uitgevoerd met precisie. Zelf koos ik voor een opvallende camouflage stijl met zwart, grijze tinten. De Renegades is een sportiever design, die Arjan in het maagdelijk wit samenstelde. Ja, dat vergeet ik bijna. De Sungod zonnebrillen zijn geheel zelf door jou samen te stellen. Supergaaf! Zo heb je echt een unieke bril.

Zelf samenstellen

Met meer dan 13.000 aangepaste combinaties om uit te kiezen, kun je jouw eigen paar, van het frame, de lenzen of de armen volledig ontwerpen. Er zijn 13 verschillende matframes kleuren en 7 gepolariseerde en niet-gepolariseerde lens opties om uit te kiezen. Daarnaast kun je het merkje ook nog in een aparte of bijpassende kleur kiezen. Heel tof!

Materiaal

De zonnebril van SunGod is gemaakt van een flexibel geheugenplastiek, een polymeer (TR90), bekend als “titanium plastic”, dat voorkomt dat de frames breken. Je kunt er letterlijk op gaan zitten en ze buigen. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, want op een goede dag weeg ik nog geen honderd kilo en je kunt natuurlijk de wetten van natuurkunde niet breken, maar goed. Of je buigt ze terug zonder schade of ze draaien langzaam zelf terug naar hun normale vorm. Dat maakt niet langer het frame, maar de scharnieren op de armen het zwakste punt, zou je denken, maar SunGod heeft een veilige stalen schroef gebruikt, in plaats van een pennetje.

De armen zijn stevig op hun plaats vastgezet, zelfs als je gaat buigen. De duurzaamheid van het frame is het meest innovatieve aan deze zonnegadget. Ze zijn bijna onmogelijk om te breken (alles kan kapot), licht van gewicht, stevig en ze vliegen onmiddellijk terug naar hun oorspronkelijke vorm.

De lens

Mijn keuze viel op de gepolariseerde lenzen. Die kosten ietsjes meer, 15 euro, maar deze glazen glans verminderen en een meer natuurlijke of beter gezegd, rustigere blik geven. Heb ik altijd de voorkeur voor deze lenzen. De Sungod lenzen zijn gemaakt van een 2 mm polycarbonaatkern. Het klinkt wat overdreven, maar ik las dat dit materiaal ook gebruikt wordt voor kogelvrij glas en vliegtuigen. Bam! Ze zijn krasbestendig en dus mega duurzaam. Als extra optie hebben deze glazen een antireflectieve binnenlaag om de glans in je ogen te verminderen. Handig aan zee!

Levenslange garantie

Dat is lang. SunGod belooft je een levenslange garantie. Dan heb je een zonnebril die krasbestendig is, eigenlijk niet kapot kan en dan ook nog eens een levenslange garantie heeft. Mensen, je komt nooit meer van deze bril af.

Design hier je eigen Sungod!

Conclusie

Super lichtgewicht, ongelooflijk flexibel en echt buigzaam. Duurzame brillen die je zelf kunt samenstellen met levenslange garantie. Dan is 80,- euro echt een nette prijs voor een bril. Het enige waar ze nog tegenop moeten boxen is het imago. Want zolang James Bond geen Sungod draagt, moet het merk het doen met reviews, klantenervaringen en het marketing team wat zich een slag in de rondte werkt. Eerlijkheidshalve gun ik SunGod het succes, want de Classic2 zonnebrillen echt geweldig. De Renegades vind ik een stukje minder, maar dat ligt echt aan een persoonlijke voorkeur voor het andere design.

 

 

SunGod Sunglasses kopen
→ Check de laagste prijs bij SunGod zonnebril review

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.