Hands-on met Nintendo Labo

Nintendo Labo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Afgelopen zaterdag waren we in Nemo in Amsterdam. Daar waren we te gast bij Nintendo. Nintendo liet ons daar haar nieuwe Nintendo Labo ervaren. Met mijn zoontje mocht ik deze misschien wat rare, maar toch ook briljante game ervaren.

Knippen en plakken

Bij Nintendo Labo draait het, in beide pakketten, om het maken van jouw eigen Toy-Con. De naam is uiteraard afgeleid van de Nintendo Joy-Con controllers die het hart van de kartonnen bouwsels vormen.

Tijdens de workshop mochten ik met mijn zoon een auto bouwen. Hierbij gebruikt Nintendo het principe dat we kennen van de Hexbug Nano. Door pootjes te laten trillen, komt de auto vooruit en door de frequenties goed af te stemmen, kun je de auto kalibreren. Nog aantrekkelijker werd het idee nadat de kinderen de auto mochten versieren.

Het model van de auto, maar mogelijk ook veel van de andere onderdelen, zijn omkeerbaar. Zet je ze binnenste buiten in elkaar, kun je ze nog een keer inkleuren, beplakken etc. Bovendien kun je op die manier kiezen of je wel of niet de voorbedrukking van Nintendo ziet. Alles is gericht op creativiteit en dit maakt Nintendo Labo nou zo leuk.

Modellen

Tijdens de Nintendo Labo dag mochten we kennis maken met de twee startpakketten. Het Mix pakket bestaat uit een huisje, piano, hengel, auto en motorstuur. Het robot pakket bestaat uit de enorme robot. De leden van het Nintendo Promo Team die op de dag aan het werk waren, hebben de modellen zelf gemaakt. De robot is alleen al goed voor 4 uur vouwen en monteren.

Bij de kinderen die ik ondervroeg, leek de robot duidelijk de favoriet, al kijk ik als ouder stiekem wel een beetje op tegen de enorme hoeveelheid ruimte dat het pak in neemt. Binnen het Mix pakket leek het huisje veruit het populairst. Daar zit standaard een soort Tamagotchi achtig spel in.

Lekker ontdekken

In de laatste workshop van de dag, gingen de uitgebreide modellen open. We mochten zien hoe alles werkt. Met name de camera in de rechter Joy-Con wordt veel ingezet om bewegingen in de constructies te zien. Het geheim zit hem namelijk in reflecterende stickertjes op de onderdelen die de staat van bijvoorbeeld een knop kunnen weergeven. Erg slim bedacht. Ook blijkt dat de Nintendo Labo apps niet specifiek aan één kartonnen creatie gelinkt hoeven zijn. Er mag worden gecombineerd en… er mag worden geëxperimenteerd. Met eigen creaties. In een speciale werplaats modus kun je aan de slag om jouw eigen Toy-Con constructies te bedenken en tot leven te wekken.

Stevigheid

De keuze voor karton was een bewuste bij Nintendo. Niet alleen omdat het gemakkelijk te versieren is, maar omdat het ook gemakkelijk te herstellen is. Hout versplintert, plastic breekt, metaal verbuigt. Karton kan scheuren, maar met een beetje tape is vrijwel alles weer op te lappen.

Bovendien adviseert Nintendo om de sjablonen waar je jouw creatie hebt uitgedrukt te bewaren. Zo kun je ze overtrekken op ander karton en de vormen opnieuw uitknippen/snijden. Er wordt bij Nintendo ook nagedacht over een vervangingsplan voor de kartonnen onderdelen, maar het is nog onbekend hoe of wat.

Voorlopige conclusie: Nintendo Labo

Nintendo Labo laat wederom zien waar de kracht van Nintendo ligt; creativiteit. De Nintendo Switch is de meest veelzijdige console in de markt en krijgt met Nintendo Labo opnieuw een flinke impuls. Het platform blijft in mogelijkheden groeien en dat is goed nieuws.

Nintendo Labo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram