Minix lanceert de Minix Neo N42C-4 Mini PC

Minix heeft alweer haar derde mini PC voor dit jaar gelanceerd. Het nieuwe model is het eerste model waarbij je als gebruiker zelf het werkgeheugen kunt upgraden. Daarnaast krijg je meteen een VESA mount meegeleverd om hem achter een TV of monitor te hangen.

De nieuwe Minix Neo N42C-4 is gericht op zowel entertainment als zakelijk gebruik. Zo wordt de mini PC geleverd met de 64-bit versie van Windows Pro, maar is hij ook ontwikkeld om 4K content met 60 frames per seconde weer te geven. Of drie monitoren aan te sturen in dien dat nodig is via HDMI, DisplayPort en USB-C.

De Minix Neo N42C-4 is gebaseerd op een Intel Pentium N4200 chipset. Daarop prikt Minix standaard 4GB aan werkgeheugen. Als gebruiker kun je het werkgeheugen zelf uitbreiden. Minix garandeert bovendien dat de garantie niet verloopt wanneer je hem opent om de upgrade uit te voeren. Ook kun je een groter M.2 SSD plaatsen. Dat is natuurlijk enorm snel, maar geeft ook nog meer flexibiliteit.

Ook qua aansluitingen pakt Minix flink uit. Niet alleen een USB-C poort, maar ook nog drie reguliere USB 3.0 poorten, maar een ook Dual-Band WiFi en Bluetooth 4.2 is gedacht. Dit alles maakt deze Minix ook een interessante optie voor ontwikkelaars. Doordat het geheel passief wordt gekoeld, heb je zowel tijdens het kijken van een film als tijdens het werk geen geruis op de achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events