Valve stopt met Steam Link

Enkele jaren geleden introduceerde Valve de Steam Link. Een handig kastje waarmee games moeiteloos op TV konden worden gespeeld. Daar stopt Valve nu mee.

Het kastje is in de EU al uitverkocht en ook in de VS zit het er qua voorraden bijna op. In plaats van hardware te bouwen voor het streamen, legt Valve de focus op de Steam Link apps. Daarmee kun je ook games streamen naar Android en andere apparaten. Alleen iOS gebruikers vallen buiten de boot.

Steam Link werkt op basis van de Steam store en dat is tegen het zere been van Apple. Apple weigert de Steam Link app sinds mei dit jaar. Valve en Apple zijn wel in overleg, maar hebben nog geen oplossing gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.