Razer Phone
Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Razer Phone zet groots in op gaming

Het is eindelijk zo ver. Na de overname van Android fabrikant Ouya in 2015 en smartphonebouwer Nextbit in 2017, komt Razer met een eigen smartphone. Natuurlijk zet het merk vol in op gaming met haar Razer Phone.

Natuurlijk kiest Razer hiervoor de snelste Qualcomm chipset die op dit moment op de markt verkrijgbaar is; de Qualcomm Snapdragon 835. Deze chipset bewees zichzelf als in de OnePlus 5, de Sony XZ, de Samsung Galaxy S8 VS, Galaxy S8+ VS en Galaxy Note 8 VS, de LG V30, de Asus ZenPhone AR, de HTC U11 en waarschijnlijk nog vele andere Android smartphones die ik vergeet te noemen.

Deze chipset maakt standaard gebruik van de Adreno 540 GPU, waar Razer verder geen wijzigingen in heeft gebracht. Wel legt Razer er een dikke 8GB aan werkgeheugen in en daarmee loopt de Razer Phone zeker voorop ten opzichte van andere merken. Met 64GB aan opslagruimte valt de Razer Phone niet echt op.

Een andere opvallende stap van Razer is het gebruik van een 120Hz display. Sharp is de enige andere fabrikant die een display met zo’n hoog aantal Hz gebruikt. Deze zit in de Sharp Aquos R die alleen in Japan te koop is. Sharp (eigendom van iPhone maker Foxconn) is de producent van deze IGZO displays.

Razer heeft wel weer voor een 5,7 inch 16:9 display gekozen waar iedereen de overstap naar 18:9 maakt, maar daar staat tegenover dat je met 1,440×2,560px QHD wel een heel fijne resolutie hebt voor VR gaming.

De behuizing van de Razer Phone is stoer. Eigenlijk gewoon een stoere uitvoering van de Nextbit smartphone. Dit zal mede de reden zijn dat Razer zo ontzettend snel na de overname van Nextbit al een high-end smartphone kan produceren. Wat echt opvalt zijn de grote speaker grills boven en onder het display. Die dragen duidelijk bij aan het stoere karakter van de smartphone. Het display kent wel dikke randen aan de zijkant, maar die worden gecamoufleerd door zwarte stroken te maken. Iets dat HTC ook al jaren slim doet.

Razer snapt wel hoe belangrijk een volle accu is. Niet alleen is de accu met 4.000mAh fors, je krijgt van Razer standaard een Qualcomm QuickCharge 4 lader van 24 Watt in de doos.

De Qualcomm chipset biedt standaard ondersteuning voor Dolby Atmos, wat veel toevoegt aan het entertainment gehalte van de smartphone. Maar… Razer heeft ook Dolby concurrent THX gekocht. De versterkers in de smartphone zijn dan ook THX certified.

De Razer Phone draait nog wel op Android 7.1.1, maar Razer belooft een update naar Android 8 in het eerste kwartaal van 2018. Razer voorziet een stock Android versie van de premium Nova Launcher die de Prime Razer Edition is genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.