Het Nederlandse Hardt heeft met BAM een testbaan voor haar Hyperloop pod gebouwd. De Hyperloop is een soort trein die in een buis met enorm lage luchtdruk rijdt en daardoor een theoretische snelheid van rond de 1.200KM per uur behaald. Als het aan D66 ligt, wordt het testterrein verder uitgebreid.

Hardt en BAM bouwden eerder al in Delft een testbaan van 30 meter aan. Hierin kan de Pod van Hardt worden getest, maar de baan is relatief kort. Als het aan D66 ligt, moet er een baan komen van 5 kilometer.

De 5 kilometer lange testbaan zou betaald moeten worden door het bedrijfsleven en Invest-NL. Invest-NL is een investeringsfonds van de overheid. Hiervoor is wel toestemming van het ministerie nodig dat mede onder verantwoording valt van de VVD.

Eerder al werd bekend dat Hyperloop One een rondje Nederland wilde bouwen, maar dat ze eerst in India aan de slag willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.