Krijgt Nederland een grotere Hyperloop track?

Het Nederlandse Hardt heeft met BAM een testbaan voor haar Hyperloop pod gebouwd. De Hyperloop is een soort trein die in een buis met enorm lage luchtdruk rijdt en daardoor een theoretische snelheid van rond de 1.200KM per uur behaald. Als het aan D66 ligt, wordt het testterrein verder uitgebreid.

Hardt en BAM bouwden eerder al in Delft een testbaan van 30 meter aan. Hierin kan de Pod van Hardt worden getest, maar de baan is relatief kort. Als het aan D66 ligt, moet er een baan komen van 5 kilometer.

De 5 kilometer lange testbaan zou betaald moeten worden door het bedrijfsleven en Invest-NL. Invest-NL is een investeringsfonds van de overheid. Hiervoor is wel toestemming van het ministerie nodig dat mede onder verantwoording valt van de VVD.

Eerder al werd bekend dat Hyperloop One een rondje Nederland wilde bouwen, maar dat ze eerst in India aan de slag willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram