Logo GadgetGear.nl
Virgin Hyperloop Interieur
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Virgin Hyperloop vervoert eerste mensen

Na tests met een schaalmodel vorig jaar, is Virgin er in geslaagd om in de Amerikaanse staat Nevada de eerste personen door een Hyperloop tunnel te verplaatsen. Alle proefpersonen hebben de test overleefd.

Virgin Hyperloop Interieur

Hyperloop is een nieuw trein/metro systeem ontwikkeld door Elon Musk. Het systeem pompt letterlijk een treinwagon door een vacuümgetrokken buis. Hierdoor behalen de treinen van de Hyperloop enorm hoge snelheden. Zo werden de medewerkers van Virgin in vijftien seconden over een afstand van 500 meter verplaatst. Nu is een snelheid van 172 kilometer per uur nog niet heel spannend, maar voor Hyperloop is het een belangrijke eerste prestatie.

Ter illustratie, als redacteur van GadgetGear mocht ik met Huawei in 2018 nog in een magneetzweeftrein in Shanghai zitten die 431 kilometer per uur haalde. Dit is ’s werelds snelste maglev trein. Wanneer de Hyperloop in gebruik genomen gaat worden, moeten die treinen met 1.000 kilometer per uur worden verplaatst. Daarmee verbrijzelt Hyperloop niet alleen de records van de Maglev treinen, maar vormen ze ook een hoogwaardig alternatief voor het huidige vliegverkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.