Logo GadgetGear.nl
Hyperloop
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Hyperloop One is niet meer

Een droom van Elon Musk komt nu toch echt ten einde. Zijn bedrijf Hyperloop One is aan haar ontbinding begonnen. Werknemers zijn al zo veel mogelijk op andere plekken ondergebracht en de inboedel van het bedrijf staat te koop.

Per 31 december zal Hyperloop One ophouden te bestaan. Sinds 2014 wist het droomproject van Musk maar liefst 450 miljoen dollar op te branden. Daarbij kwam een deel van het geld van Richard Branson, maar ook die weet wanneer het een bodemloze put betreft, en trok zich vorig jaar, in 2022, al terug uit wat even Virgin Hypoerloop One heette.

In tussentijd richtte Musk ook The Boring Company op, dat tunnels zou gaan boren voor projecten als de Hyperloop. Dat bedrijf lijkt opdrachten genoeg te hebben, maar dan voor zaken als wegenbouw. Met een beetje geluk weet dat bedrijf de ondergang van Hyperloop One dus wel te overleven. Wat dit gaat betekenen voor internationale bouwers van Hyperloop trajecten zoals het Nederlandse Hardt is nog onbekend. Hardt wordt onder anderen door de NS gefinancierd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.