Logo GadgetGear.nl
Hyperloop
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

Nederland voorloper bij Europese afspraken hyperloop

Hyperloop is dichterbij dan wordt gedacht. Alle Nederlandse belanghebbenden hebben nu via NEN* de mogelijkheid om Europese afspraken te maken vooruitlopend op het wetgevende kader.

Vaak wordt het genoemd als het eerste echte alternatief voor continentale vluchten: de hyperloop. Het gaat om soort vacuümtrein: een transportsysteem waarbij er gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukbuis. Met de opmars van magneettechniek, automatisering en vacuümtechniek is de technologie de afgelopen jaren sterk verbeterd.

Europese afspraken

Europese landen stemden eerder dit jaar vóór het oprichten van een gezamenlijke technische commissie. Hierbij heeft NEN het Europese secretariaat. De commissie, gaat de methodologie en het framework voor de regulering van hyperloopsystemen definiëren en vaststellen, en daarmee voor heel Europa standaarden voor interoperabiliteit en veiligheidsnormen ontwikkelen. Hierbij wordt actief samenwerking opgezocht met de Europese Unie.

*NEN is de afkorting van NEderlandse Norm. NEN begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van normen. Als neutrale partij inventariseert NEN aan welke normen behoefte is en brengt de organisatie belanghebbenden bij elkaar om deze normen te financieren en ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.