Nederland voorloper bij Europese afspraken hyperloop

Hyperloop is dichterbij dan wordt gedacht. Alle Nederlandse belanghebbenden hebben nu via NEN* de mogelijkheid om Europese afspraken te maken vooruitlopend op het wetgevende kader.

Vaak wordt het genoemd als het eerste echte alternatief voor continentale vluchten: de hyperloop. Het gaat om soort vacuümtrein: een transportsysteem waarbij er gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukbuis. Met de opmars van magneettechniek, automatisering en vacuümtechniek is de technologie de afgelopen jaren sterk verbeterd.

Europese afspraken

Europese landen stemden eerder dit jaar vóór het oprichten van een gezamenlijke technische commissie. Hierbij heeft NEN het Europese secretariaat. De commissie, gaat de methodologie en het framework voor de regulering van hyperloopsystemen definiëren en vaststellen, en daarmee voor heel Europa standaarden voor interoperabiliteit en veiligheidsnormen ontwikkelen. Hierbij wordt actief samenwerking opgezocht met de Europese Unie.

*NEN is de afkorting van NEderlandse Norm. NEN begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van normen. Als neutrale partij inventariseert NEN aan welke normen behoefte is en brengt de organisatie belanghebbenden bij elkaar om deze normen te financieren en ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram