Hands-on met de OnePlus 5T

We hebben hem in de hand, een uurtje na de start van de presentatie in New York. Dit is onze eerste indruk van de OnePlus 5T, de nieuwste Android Smartphone op basis van de Qualcomm Snapdragon 835 chipset.

Met €499 voor het basismodel (64GB) presenteerde OnePlus de OnePlus 5T vandaag tegen dezelfde prijs waarvoor de OnePlus 5 de virtuele schappen in ging. OnePlus bereikt haar lage prijs door vrijwel uitsluitend aan directe verkoop te doen. Waar een andere webwinkel deze smartphone al aanbiedt, zit daar geen distributeur tussen. Zo kan OnePlus de hardware relatief goedkoop aanbieden. Een beetje dezelfde strategie die Huawei met haar merk Honor aanhoudt. Ook daar is geen spraken van offline verkoop en koop je dus relatief sterke hardware voor jouw geld.

Maar terug naar de eerste Indruk. Wanneer ik de OnePlus 5 JCC+ naast het toestel hou, is het ontwerp echt enorm veranderd. En op alle gebieden is het een positieve verandering. Hij ligt lekkerder in de hand en het display is met de 18:9 verhouding lekker breed. Bovendien is dit veel fijner bij het multitasken onder Android.

Wat ook opvalt is de snelheid waarmee ik tussen apps schakel. Op dit testtoestel zit 8GB aan werkgeheugen en daarmee is OnePlus redelijk uniek. Ondanks dat je dus op dezelfde Qualcomm Snapdragon 835 chipset zit die we kennen van de Xiaomi Mi Note 3, LG V30, de Galaxy S8 (VS uitvoering), de Asus Zenfone AR, De Moto Z2 en een berg andere toestellen, ligt de performance toch weer net een stukje hoger. In onze review gaan we komende maandag op de benchmarks in. Mijn verwachting is dat hij daarbij voor gaming niet heel veel hoger zal scoren, maar zeker wel in algemeen gebruik.

Om de performance verder te verbeteren heeft OnePlus voor UFS 2.1 geheugen heeft gekozen. Dit zorgt voor snellere laadtijden. Ook bij het 128GB model dat ik in mijn hand heb. Hierdoor starten apps lekker snel. Ook het wegschrijven van foto’s lijkt erg vlot te gaan.

Qua camera’s zien we bij de OnePlus 5T nog steeds geen laser autofocus. Wel weer een dubbele 16 megapixel camera. Daarnaast is er ondersteuning voor RAW en is het simpel om het fotoformaat te selecteren. Filmen doe je keurig in 4K. De camera software is opnieuw ontwikkeld en dat is wel even wennen. De instellingen zijn versimpeld, maar niet simpel om te vinden… zoeits.

Leuk is dat de nieuwe OnePlus 5T ondersteuning biedt voor gezichtsherkenning. Een functie die we onder anderen van de LG G6, maar ook de Samsung Galaxy S8 en natuurlijk de nieuwe iPhone X kennen. De OnePlus 5T meet het gezicht op 100 punten. Die gezichtsherkenning lijkt lekker vlot te gaan. Ik ga nog testen hoe dit onder wisselende lichtomstandigheden zal zijn.

Ook in de Oxygen OS software haalt OnePlus leuke dingen uit met Android. Zo wordt na zonsondergang het blauwe licht al gefilterd (kan uitgezet worden). Daarnaast is er de reading mode waarin het hele toestel overgaat op grijstinten. Er is ook een dark theme, wat wel heel erg mooi is op dit zwarte toestel.

Net als Huawei, gebruikt OnePlus de vingerafdrukscanner als touchpad. Je kunt er dus gebaren mee uitvoeren, maar die optie moet wel eerst worden aangezet. Door gebaren op de vingerafdrukscanner uit te voeren, hoeft dit niet op het display zelf en dat kan het gebruiksplezier flink verhogen.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Banggood.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Banggood.com