Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Xiaomi Mi Note 3 met 4.5 sterren.

The Good
  • Voordelig
  • Snel
  • Mooi toestel
  • Lange batterijduur
The Bad
  • Schermcoating snel krasjes

Xiaomi Mi Note 3 kopen
→ Check de laagste prijs bij Gearbest

Xiaomi, een Chinees topmerk dat buiten telefoons marktleider is op het gebied van elektronica, domotica, huishoud- en keukenapparatuur. Allemaal van goede kwaliteit, tegen een aantrekkelijk prijskaartje. Dat laatste maakt het voor ons Nederlanders erg interessant, omdat de mobiele telefoons allemaal duurder worden. Wat kun je verwachten van een Chinese telefoon zoals de Xiaomi Mi Note 3? Lees het hier, bij GadgetGear!

In deze review bekijken we de Xiamoi Mi Note 3 welke in oktober 2017 verkrijgbaar is bij Gearbest. De specs beloven veel, zeker tegenover het prijskaartje. Na drie weken testen is het tijd om de bevindingen op papier te zetten. Nou, ja… op de pc dan.

Unboxing

De chique zwarte doos van de smartphone is een plaatje. Binnenin zien we een stroomadapter, een USB Type-C kabel, een siliconen case en een handleiding.

De Mi Note 3

De Mi Note 3 is op het eerste zicht een soort Iphone achtige hybride. De looks van een soort Iphone, met de werking van een Android toestel. De Note 3 heeft aluminium frame met een achterkant gemaakt van glas. Dit model is  beschikbaar in drie kleuren: wit, zwart en blauw. Wij ontvingen de zwarte, die zeer stijlvol oogt. De voorkant wordt volledig in beslag genomen door een 5,5-inch scherm met een multifunctionele knop met vingerafdruksensor. Onderaan zien we geen zichtbare knoppen, maar er zijn een ‘back’toets en de toets die je de mogelijkheid geeft om alle openstaande apps te bekijken en ze te sluiten.

 

Aan de voorkant vind je ook de camera, de luidspreker en een lichtsensor, allemaal aan de  bovenzijde van de telefoon. Aan de achterzijde van de smartphone zien we een dual camera en een  dual-color LED-flitser. Een (dubbele) SIM card slot is aan de telefoon links te vinden, terwijl de rechterrand de volumeregeling en de vergrendelknop heeft. Aan de onderkant van de Mi Note 3 is er een USB Type-C-aansluiting. Erg fijn, want je hoeft ’s avonds nooit meer te pielen aan welke kant je het stekkertje erin steekt. Verder vind je de luidspreker met een microfoon daar.

De prestaties

De Mi Note 3 is bij mij werkend met Android 7.1 en wordt standaard geleverd met Android 7.0. De telefoon zelf wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 660-processor, die razend snel is, met (zeer opvallend na een jaar Huawei Mate S) een enorme energie-efficiëntie. Hoera ik kan weer twee dagen met een acculading! Er is geen geheugenkaart slot wat voor mij even balen was, omdat je natuurlijk in de jaren heel wat foto’s, bestanden, etc opslaat op zo’n kaartje en dit het liefste meeneemt in een nieuwe telefoon. Gelukkig heeft deze smartphone 64 GB of 128 GB ROM. Mijn zwarte variant heeft 64GB en is ook uitgerust met maar liefst 6 GB RAM.

MIUI 9

Wat even wennen is, is dat je telefoon Chinees is. Dat betekent in dit geval ook de ‘schil’ MIUI die er omheen draait. Dat is geen ramp, maar zorgt wel dat je voor de nieuwste versie enkel de keuze hebt uit de Engelse taal of een Chinese vorm. Er wordt op Xiaomi.eu wel geregeld downloads uitgebracht voor Europese versies, maar die heb je nooit direct als eerste en zijn niet super gemakkelijk om te installeren.

Als je de telefoon opstart heb je een Chinese appstore. Je moet dus extern een Europese Google Play Store downloaden om je telefoon weer ‘bruikbaar’ te maken. Dit is geen vorm van Jailbreaken en je loopt ook geen risico’s met rooten of iets dergelijks.

Momenteel heb ik dus een Engelstalige telefoon. Daar ben ik ondertussen aan gewend en ook al kan ik binnenkort switchen, dan weet ik nog niet of dat nog nodig is.

Het scherm

Van de steeds groter wordende displays neemt de Note 3 een stapje terug. Het display van de laatste Mi Note smartphone had een 5,7-inch scherm en hier hebben we een 5,5-inch één. Naast, OLED in Mi Note 2, wijzigt de IPS in Mi Note 3 met Full HD-resolutie. Het display ziet er spectaculair en biedt geavanceerde kleur gamma instellingen, het vermogen tot verminderen helderheid 1 nit en speciale leesmodus. Dit werkt perfect in direct zonlicht. Het nadeel van de speciale coating is wel dat het heel snel krasjes geeft. Het beste is dan ook direct een beschermhoesje te gebruiken.

De camera’s

Xiaomi Mi Note 3 is uitgerust met de dezelfde camera module als Mi 6. Er zijn twee 12MP camera’s, één met een f / 1,8 groothoeklens en de anders met f / 2.6 telelens. Een vier-assige beeldstabilisatiesysteem zorgt voor scherpe foto’s zelfs wanneer je geen stabiele hand hebt, zoals ik.  De telelens heeft een 2x optische zoom die toestaat tot het creëren foto’s met een onscherpe achtergrond, dat is de zogenaamde “Bokeh effect”, eerder in mirror camera’s.

De camera aan de voorkant biedt 16MP en ondersteunt de Beautify selfie correctie. Het kan rimpels en oneffenheden corrigeren zodat iedereen er prachtig uitziet 🙂  Met de hulp van de camera aan de voorkant kan je het ontsluiten van de lens instellen, als je hier handig in bent.

Ook kun je met de camera je telefoon ontgrendelen. Dit gebruik ik eigenlijk nooit, omdat de vingerafdruk bijna perfect werkt. Bijna, omdat je met natte vingers deze niet kunt openen. Dan is het handig om de camera functie te gebruiken. Anders zoals bij de Samsung, zie je geen kader van je ogen. Je merkt eigenlijk niet dat je functie gebruikt tot je de telefoon bijvoorbeeld kantelt en dan probeert te ontgrendelen.

De batterij

Ik zei het eerder al even. Ik kan (bij normaal gebruik) twee dagen met één batterij lading. Dat is echt een verademing. Met de 3500mAh batterij is de Mi Note 3 echt een winnaar op dit gebied. Daarbij ondersteunt de  Mi Note 3 Qualcomm Quick Charge 3.0. Wat dat inhoudt? Binnen een uur volledig opladen. Bam!

Conclusie

De Xiaomi Mi Note 3 is een fantastische telefoon. Geweldige camera, mooi design, zeer snel, niet te groot, goede batterij, helder display en veel functionaliteiten. Bij deze telefoon review bedacht ik mij werkelijk: waarom zou ik ooit nog kiezen voor een Samsung of Iphone als je voor dit geld een telefoon zoals de Mi Note 3 kunt krijgen. Ik ben om.

Kortingscode

Met deze kortingscode: (XiaomotodayN3) kunnen de lezers van GadgetGear extra korting krijgen bij de aankoop via de Gearbest website.

Xiaomi Mi Note 3 kopen
→ Check de laagste prijs bij Gearbest

4 REACTIES

  1. Als je de kalender-app even bekijkt, ziet de notatie er dan gewoon uit zoals we dit hier gewend zijn of is dit in te stellen? Dus bijv, voor de datum van vandaag 14-01-2018, dd-DD-yyyy? Of iets als gewoon 14 Januari 2018? Of is het toch wat raar? Dit waren een paar kleine nadelen die ik met mijn oude Redmi Note 2 had.

    Heb je overigens inmiddels wel al een Xiaomi.eu-ROM geprobeerd? Of een GlobeROM die daarop gebaseerd zijn? Het probleem dat ik daarbij vaak hoor is dat de batterijduur dan tegen valt. Maar misschien dat het bij beter ondersteunde telefoons zoals deze wat beter is?

    • Bedankt voor je reactie. Datum notatie kan zoals je zelf wilt. Verder is de telefoon weer retour, dus ik zou het niet weten over de nieuwe Rom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.