GadgetGear.nl

Review: Motorola E4 Plus


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Motorola E4 Plus met 5 sterren.

The Good
  • Een stuk sneller dan de E4
  • Opvallend fijn scherm in deze prijsklasse
  • Opvallend goede camera in deze prijsklasse
  • Nette accuduur
  • Vingerafdrukscanner
  • Schone Android 7 installatie

The Bad

Vorige week bekeken we de Motorola E4. Een ultragoedkope Android smartphone die op alle fronten concessies deed behalve het design, de bouw en het display. Toch was het geen heel slecht toestel en wie net een paar euro’s meer heeft… kan gewoon een prima gebruikservaring kopen voor heel weinig.

Unboxing

In het doosje zien we het bekende beeld. Een beetje documentatie, een micro-USB kabel en een 2 ampère lader. Netjes en volledig. Dit keer dus geen verwisselbare accu, die bij wel de Moto E4 wel zat.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

De ingevallen vingerafdrukscanner aan de voorkant van het toestel wekt wel de suggestie dat het om een goedkoper model gaat, maar daar blijft het bij. De behuizing van deze Moto E4 series is gewoon enorm mooi vormgegeven en sluit mooi om het toestel heen. Ook de knoppen zijn qua vorm en gevoel voldoende goed van elkaar te onderscheiden.

Display

Met 5,5 inch krijg je een fors display van Motorola. Opnieuw zijn we een display met een behoorlijk grote kijkhoek wat erg fijn is in deze prijscategorie. Met 720×1280 krijg je een 720p HD display. Dat is wat weinig voor VR, maar voor dagelijks gebruik nog altijd prima. In de volle zon presteert het display wat minder, maar blijft het wel bruikbaar. Gorilla Glass 3 biedt het display bescherming tegen stoten en krassen.

Android

Motorola levert de Motorola E4 Plus netjes af met Android 7.1.1. De nieuwste apps mogen dus geen enkel probleem zijn. Motorola’s sterke punt blijft dat het Android zonder al teveel bloatware oplevert. Wel een eigen camera app en een paar andere kleine dingen, maar verder gewoon lekker clean. Dit blijft een sterk punt van Motorola.

Specs en benchmarks

Motorola heeft de Motorola E4 Plus op dezelfde MediaTek MT6737 chipset gebouwd als de Motorola E4 die we eerder hebben getest. Je krijgt een nette quad-core 1.3GHz processor aan boord met de Mali-T720 GPU. Het grote verschil zit hem in het werkgeheugen. Dat ligt bij dit toestel op 3GB en daarmee is de gebruiksbeleving een stuk soepeler. Dit zien we ook weer terug in de benchmarks. Je krijgt 16GB opslagruimte en de mogelijkheid een micro-SD kaartje te plaatsen.

Draadloos levert de chipset ondersteuning voor een FM radio, 2.4GHz WiFi en Bluetooth 4.2 met NFC. Er is ondersteuning voor GPS en Glonass.

Camera’s

Motorola voorziet de E4 Plus van een nette 5 megapixel selfie camera die een aardige hoeveelheid kleuren weet te reproduceren. Fijn is dat je ook voor selfies een LED flash aan de voorkant van het toestel krijgt.

Achter krijg je 13 megapixels. Een stuk royaler en ook hier zijn het de kleuren en scherpte die in dit prijssegment opvallen. Bovendien blijft de camera app van Motorola een hele fijne. De camera krijgt steun van een duo-tone LED flash.

Opvallend is dat de camera netjes in stereo opneemt. Tegenvallertje is dat het linker kanaal beduidend zachter is dan het rechter kanaal. Beide camera’s filmen in 720p HD met 30 frames per seconde. Natuurlijk heb ik een testfilmpje. Zet YouTube op 720p HD om de daadwerkelijke kwaliteit te zien.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Vingerafdrukscanner

Onder het display zit de vingerafdrukscanner. Deze is mooi qua grootte en presteert op hoge snelheid en met veel precisie. Draagt dus positief bij aan de hele beleving van het toestel.

Conclusie: Motorola E4 Plus

Het prijsverschil met de reguliere Moto E4 is erg klein, maar die ene GB aan extra werkgeheugen maakt de Motorola E4 Plus wel een heel stuk fijner dan het kleinere zusje. Verder blijft de bouwkwaliteit en de camera opvallen in dit prijssegment. Ondanks dat je niet in Full HD kunt filmen.

Beschikbaarheid

De Motorola Moto E4 Plus is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com. Korting pakken? Check voor een kortingscode op Acties.nl.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten