Review: Motorola Moto E4

Het is één van de goedkoopste smartphones die Motorola dit jaar in de schappen legt, de Moto E4. Een Android Smartphone die zich vooral richt op iedereen die een smartphone moet hebben, maar weinig met echt hoge prestaties heeft. Gewoon een ding dat het doet, zonder overbodige rotzooi. Dit klinkt misschien negatief, maar als je niet veel uit wilt geven zou de Motorola Moto E4 maar zo eens een perfecte match kunnen zijn.

Unboxing

Qua unboxing zien we precies wat we verwachten bij een goedkope Android smartphone. Wel een lader en USB kabel, maar geen headset. Een klein stukje documentatie en that’s it. Het ladertje heeft een output van 1 ampère. Geen snellader dus, maar die zou je altijd nog aan kunnen schaffen.

Design

Dat de Motorola Moto E4 een goedkope smartphone is, straalt deze zeker niet uit. De achterkant oogt van metaal terwijl de voorkant gewoon een strakke vormgeving heeft. De knopjes zijn ook gewoon netjes weggewerkt in de rand van het toestel. Zeker geen afraffelwerk dus. Motorola laat hier echt zien dat een low-budget speclist niet gelijk hoeft te staan aan een smartphone met een goedkope uitstraling.

Display

Het display blijft altijd een groot punt van besparing bij smartphones, maar Motorola laat zien dat goedkope displays al lang niet meer slecht hoeven te zijn. Hoewel Motorola voor 5 inch slechts 720×1280 pixels gebruikt, is de kijkhoek prima. De kleuren springen niet van het scherm, maar ook die zijn prima. In de volle zon, op volle helderheid is het display nog prima bruikbaar, al is het niet top. Hoe dan ook, de schermkeuze is beter dan verwacht in deze prijsklasse.

Chipset en benchmarks

De Motorola Moto E4 loopt op de relatief goedkope MediaTek MTK6737M chipset. Deze bevat met een quad-core 1.3GHz processor voldoende snelheid om alle belangrijke apps goed te kunnen draaien. Met 2GB aan werkgeheugen merk je wel wat vertraging in het schakelen tussen apps. Ook tijdens het fotograferen merk je dat hij af en toe even tijd nodig heeft om alles te berekenen. Hier merk je echt dat het een goedkoper toestel is. Overigens kregen wij de AnTuTU benchmark niet werkend op het toestel.

Kijken we naar de benchmarks, is het plaatje dat we zien niet heel anders dan we hadden verwacht. 3DMark bewijst ons dat je prima Candy Crush kunt spelen op het toestel, maar veel meer moet je niet willen.

Qua draadloos krijg je netjes Bluetooth 4.0 ondersteuning. Daarnaast zit er natuurlijk WiFi in, maar alleen 2.4GHz. Gezien je toch niet in een hogere resolutie ddan 720p HD gaat streamen is dat prima voor Netflix ;-). Geen FM ontvanger, maar wel GPS.

Android

Wat enorm netjes is, is de manier waarop Android wordt afgeleverd. Motorola levert nog altijd een ervaring die erg dicht bij de Nexus toestellen ligt. Wel een eigen camera en een paar andere apps, maar verder geen bloatware op het toestel. Bovendien is dit een smartphone met Android 7.1.1. erop.

Camera

Qua camera is de opstelling niet heel bijzonder. Beide camera’s filmen maximaal in 720p HD resolutie. Daarbij valt op dat de selfie camera toch flink inzoomt om dit voor elkaar te krijgen. Lange armen zijn dan ook geen overbodige luxe.

De camera achter schiet foto’s in maximaal 8 megapixels. 6 als je voor breedbeeld gaat zoals bij onze testfoto’s. De Selfie camera gaat in 5 megapixels of 4 megapixels in breedbeeld. De kwaliteit is niet onaardig, al heeft hij wat moeite met foto’s waarin het verschil tussen licht en donker erg groot is.

Vingerafdruksensor

Hoewel goedkoop, bevat de Motorola Moto E4 toch gewoon een vingerafdruksensor. Hierdoor is het toestel relatief goed te beveiligen en dit zal ook interessant zijn voor iedereen die het toestel zakelijk in zou willen zetten.

Accuduur

De Motorola Moto E4 wordt netjes uitgeleverd met een verwisselbare accu. Deze heeft een capaciteit van 2.800mAh. Door het relatief lage verbruik van de chipset kun je daar prima de dag mee vol maken.

Conclusie: Motorola Moto E4

De Moto E4 is een typische smartphone die door bedrijven en instellingen kan worden gekocht als een smartphone voor het personeel dat bereikbaar moet zijn. Het is goedkoop en voldoet echt prima in de basisfuncties. Maar wil je weinig uitgeven en toch iets meer luxe, dan is het interessant om net die paar euro’s meer voor de Motorola Moto E4 Plus neer te leggen. De review daarvan volgt zeer snel op deze. Dan ben je nog steeds niet veel geld kwijt, maar heb je wel al een veel soepelere beleving op het toestel.

Beschikbaarheid

De Motorola Moto E4 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Vingerafdrukscanner
  • Verwisselbare accu
  • Aardige camera's
  • Grote kijkhoek voor het display

THE BAD

  • Net iets te weinig werkgeheugen voor een echt soepele ervaring
  • Selfie camera zoomt te veel in bij filmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.