Jawel, ook Sharp introduceert een randloze smartphone

Het lijkt de week van de randloze smartphones te worden. Vandaag voegt ook Sharp zich aan het rijtje toe. Met merk, dat nu onderdeel is van de Chinese Apple iPhone bouwer Foxconn, presenteerde het toestel netjes in haar nieuwe thuisland China (ja, we weten dat het hoofdkwartier nog steeds in Japan staat).

In tegenstelling tot Chinese concurrenten als Xiaomi, Doogee, Umidigi en Leagoo worden de camera, vingerafdrukscanner en andere hardware niet naar de onderkant van het toestel verplaatst. Sharp kiest dezelfde strategie als de Essential Phone en de iPhone 8. Het maakt gewoon een gat in het display voor de belangrijkste hardware. In dit geval de selfie camera en mogelijk de speaker.

De verschijning van de Sharp Aquos 2 is niet geheel onverwacht. Meerdere merken die randloze smartphones bouwen, maken gebruik van de displays van Sharp. Het merk en vooral de displayfabriek waren de belangrijkste onderdelen voor Foxconn om in handen te krijgen bij de overname van het Japanse merk. Bovendien, Foxconn fabriceert namelijk ook voor veel andere merken en heeft daardoor zelf toegang tot de laatste productietechnieken en voldoende capaciteit om een smartphone snel op de markt te brengen. Het zou dus niet heel vreemd zijn als Foxconn via het merk Sharp een groter deel van de markt naar zich toe probeert te trekken.

Of de Sharp Aquos 2 ook naar Europa of zelfs Nederland zal komen, is nog onbekend.

Eén reactie

  1. Sharp had natuurlijk sowieso al een soortgelijk toestel met dunne randen in de vorm van de crystal. Dus eigenlijk waren ze de eerste, een paar jaar terug al.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.