Arjan Olsder
Arjan Olsder

Leagoo Mix belooft randloze smartphone voor weinig

Opnieuw probeert een Chinees smartphone merk de Xiaomi Mi mix te evenaren. Ditmaal is het Leagoo dat er een gooi naar doet. Maar dan vooral met het idee een veel goedkoper alternatief op hetzelfde iconische smartphone design te leveren.

Hoewel het vooralsnog om renders gaat, is het ook hier een smartphone waarbij de camera, vingerafdruksensor en andere sensoren helemaal naar onderen zijn geplaatst. Hierdoor loopt het display boven en bij de zijkanten letterlijk tegen de rand van de Android Smartphone aan. Ook de naam is afgeleid van het succes van Xiaomi. Hij heet de Leagoo Kiicaa Mix.

De Leagoo Kiicaa Mix is uitgerust met een 5,5 inch display van Sharp waarvan de resolutie onbekend is. De chipset is de MediaTek MT6750T die met 8 kernen op 1.5GHz rekent. Samsung levert 3GB werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit voor het toestel.

Aan de achterkant krijgt de Leagoo Kiicaa Mix een dual-camera waarvan één 2 megapixel model en één 13 megapixel model. Een ongewone opstelling waar ze vast iets voor hebben bedacht. Voor krijg je 13 megapixels voor selfies. De accu komt van LG en heeft een capaciteit van 3.000mAh.

Eerder beloofde Bluboo met haar S8 ook al iets als deze smartphone, maar volgde uiteindelijk het design van de Samsung Galaxy S8 waarbij het alleen aan de zijkanten de randen minimaliseerde. Niet vreemd want het toestel moest wel erg weinig gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.