"}
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Essential Phone start binnen enkele weken met uitleveren

Andy Rubin stond aan de wieg van Android. Hij verkocht zijn bedrijf aan Google en liet eerder dit jaar zien zijn heil te hebben gezocht in de ontwikkeling van smartphones. De Essential Phone is zijn eerste project en is meteen al heel bijzonder.

De Essential Phone valt op verschillende gebieden op. Zo vult het display bijna de hele voorkant van de smartphone, maar heeft de Essential Phone een uitsparing in het display voor de selfie camera. Iets dat we ook veel terugzien in renders van de mogelijke iPhone 8.

De behuizing is van de bijzondere combinatie van keramiek en titanium gemaakt. Zo moet het toestel haar stevigheid krijgen. Net als bij de Moto Z series, zit er een magnetische aansluiting achterop. Daarmee kunnen modules op de smartphone worden aangesloten om de mogelijkheden van het toestel te vergroten.

Het toestel is uitgerust met een dubbele 13-megapixel camera achter die zonder bobbel, onopvallend in de achterkant van het toestel is weggewerkt. Ook vinden we een ronde vingerafdruksensor op de achterkant van de Android smartphone.

Voor het toestel mag je heel wat meer gaan neerleggen dan voor de Moto Z series. Het toestel zal naar verwachting €700 gaan kosten. Voor dat geld krijg je zeer waarschijnlijk veel betere specs dan in de modulaire smartphone van Motorola.

Essential heeft nu aangekondigd dat het toestel, dan eigenlijk in juni al op de markt had moeten komen, binnen enkele weken verzonden zal worden naar de eerste kopers. Dan zullen we zien of dit daadwerkelijk de revolutionaire Android smartphone is waar iedereen op zit te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.