Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Grill eens op een rookplankje

Had je er al eens van gehoord: een rookplankje? Een mooi stukje (bijvoorbeeld) kersenhout dat je op je barbecue grill plaatst, je vlees of vis er bovenop legt en de geurende smaaksensatie van de rook in je voedsel terug te proeven?! Ik ook nog niet!

En dat terwijl wij van GadgetGear onszelf toch ondertussen wel barbecue experts mogen noemen na de BBQ van het jaar verkiezing.  Rookplankje.nl is een dit jaar gestarte webshop en is voortgekomen uit de drijvende krachten Gert-Jan en Chris van den Brink. Twee broers met een gezamenlijke passie voor lekker eten en drinken. Zij bieden behalve de kersenhouten plankjes een heel scala van rookproducten aan die het barbecueën en de smaak en hele nieuwe beleving geven.

Behalve de plankjes in diverse soorten hout beschikt Rookplankje ook over zakjes met Rookkrullen en jute zakken met Chunks. De laatstgenoemde zijn blokken (bijvoorbeeld) kersenhout die je eerst even nat maakt en dan tussen je kolen plaatst. “Roken met kersenhout geeft een subtiele zoet-fruitige smaak aan gerechten. Het is een veelzijdige houtsoort, welke perfect combineert met wild, rund, varken, gevogelte, groenten en fruit.” Aldus de gebroeders Rookplankje.

De producten van Rookplankje zijn door hen zelf gezaagd, geschaafd en/of geschuurd en verpakt. Een bijzonder product dat we snel eens aan de tand moeten voelen! En of dat nog dit jaar is of met de Barbecue van het jaar verkiezing 2018, daarvan houden we jullie uiteraard op de hoogte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.