Vorig jaar kwam Tesla met de Solar Roof. Een handige dakpan met een geïntegreerde zonnecel. Leuk voor de VS en een aantal andere markten, maar onze dakpannen golven. Tesla heeft het gesnapt en komt nu ook naar Nederland en België.

In totaal kent de Solar Roof nu vier varianten, waaronder de Toscaanse. Dat is het model dat op een gemiddeld Nederlands dak te vinden is. Tesla maakt zowel pannen met, als zonder een zonnecel erin. Zo kun je het dak vol leggen met dezelfde dakpannen terwijl alleen die met een optimale liggen ten opzichte van de zon ook daadwerkelijk energie opwekken.

De Solar Roof is het laatste product dat werd ontwikkeld onder de oude vlag van Solar City. Een bedrijf dat zich specialiseerde in zonne-energie. Dit bedrijf was al van Tesla topman Elon Musk. Met de ontwikkeling van de Power Wall zette Tesla al een stap naar het huis waarna werd besloten de twee bedrijven samen te voegen onder de naam van Tesla. Tesla heeft onlangs ook reguliere zonnepanelen aangekondigd.

Hoewel je nu al wel een voorbestelling kunt doen (waarbij je alvast €930 mag aftikken), zal Tesla pas vanaf 2018 gaan leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.