Ook Tesla komt met solar-dakpannen

Het is eigenlijk best logisch. Dakpannen produceren met ingebouwde zonnecellen. Het Zweedse Soltech deed dit al met de s-vormige dakpannen zoals we deze in Nederland gebruiken. Telsa gaat nu hetzelfde doen met vlakke dakpannen.

De dakpannen die Elon Musk, CEO van Tesla, presenteert zijn dan ook rechthoeken van kwartsglas. Aan het uiteinde van de dakpannen is een zonnepaneeltje gemonteerd. Door deze in de dakpannen weg te werken, hoeven we geen grote panelen meer op de daken te leggen. Huizen met dit soort dakpannen zien er natuurlijker uit. Bovendien is kwartsglas enorm sterk. Het dak van Tesla zou dan ook weinig moeite moeten hebben om enorme hagelstenen te weerstaan.

De aankondiging past bij de richting die Eon Musk heeft ingezet met Tesla. Daarmee presenteerde hij afgelopen jaar de Power Wall. Een batterij om energie uit de zon thuis op te slaan. En zelfs een eigen noodstroomvoorziening beschikbaar te hebben.

Qua timing heeft Elon het ook gunstig gedaan. Tesla staat op het punt om SolarCity over te nemen. SolarCity is een specialist op dit gebied en deels eigendom van Elon. Daarnaast is Elon ook nog eigenaar van SpaceX. Dat bedrijf richt zich op de Hyperloop treinbanen, herbruikbare raketten en de kolonisatie van Mars. Omdat SolarCity en Tesla vrijwel vergelijkbaar zijn, wil hij de twee samenvoegen tot één bedrijf dat alles met energie doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.