Tesla komt met minder opvallende zonnepanelen voor op het dak

Tesla Zonnepanelen

Tesla toonde afgelopen jaar de eerste zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Platte dakpannen wel te verstaan en daar hebben we in Nederland en een groot deel van Europa niet zo heel veel mee. Vandaar dat we hier nog steeds enorme plakkaten met zonnepanelen op de daken hebben liggen. Met deze klassieke werkwijze gaat Tesla nu ook aan de slag.

Tesla nam afgelopen jaar het bedrijf Solar City over waar de solar dakpannen zijn ontwikkeld. Solar City was op dat moment al eigendom van Elon Musk. Elon Musk is ook de baas van Tesla en SpaceX. De overname was vooral om het aantal merken te verminderen. Alles met betrekking tot energie bij Tesla en alles met betrekking tot transport bij SpaceX (waaronder de Hyperloop treinen).

Een nieuw product ontwikkeld door Solar City en nu uitgebracht onder het Tesla merk zijn de zonnepanelen die je op bovenstaande foto ziet. Het idee is dat ze strakker aan elkaar worden gemonteerd, vlakker op het dak en het montagemateriaal uit het zicht laten vallen. Hierdoor zijn ze vooral een esthetische keuze geworden.

Qua prestaties weet Tesla de nieuwe panelen ook al aardig neer te zetten. De panelen hebben een opbrengst van maximaal 325 Watt. De panelen zijn in samenwerking met onder anderen Panasonic ontwikkeld. Of en wanneer ze naar Nederland komen is nog onbekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.