HTC introduceert de U Ultra en U Play smartphones

HTC heeft vanmorgen via een livestream de nieuwe U-series gepresenteerd. In deze nieuwe serie Android smartphones presenteerde HTC meteen al twee nieuwe toestellen. De U Ultra en de U Play.

HTC U Ultra

De U Ultra is een smartphone met een 5.7 inch display en mag daarmee tot de phablets geteld worden. De smartphone heet een Quad-HD resolutie van 2560x1440 pixels en maakt gebruik van SuperLCD technologie. Het display krijgt bescherming die afhankelijk is van de uitvoering die je koopt. De 64GB versie van het toestel krijgt Gorilla Glass 5 mee terwijl de 128GB versie van het duurdere saffierglas wordt voorzien. Daarnaast krijgt het 'dual display' een resolutie van 160x1040 pixels met een doorsnede van 2 inch.

De HTC U Ultra loopt op een 64-bit Qualcomm Snapdragon 821 chipset met een maximale snelheid van 2.15GHz. De chipset krijgt 4GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan interne opslagruimte. Het is mogelijk om microSD kaarten te plaatsen die tot 2TB groot zijn (al moeten die natuurlijk nog ontwikkeld worden).

Aan de achterkant plaatst HTC een 12 megapixel Ultrapixal camera. Deze heeft een pixelmaat van 1.55╬╝m en die grotere pixels leveren in theorie een net wat strakker plaatje op. Natuurlijk is optische beeldstabilisatie aanwezig evenals laser autofocus. De camera filmt in 4K op (naar schatting) 30 frames per seconde. Voor krijg je nog een indrukwekkende 16 megapixel Ultrapixel camera van HTC voor selfies. Qua audio zijn technologie├źn als USound en BoomSound aanwezig. Voor wat betreft draadloze verbindingen lijkt de smartphone over alles te beschikken.

HTC U Play

Met een 5,2 inch display is de U Play net een stukje kleiner dan de U Ultra. Je krijgt een Full HD Super LCD display met Gorilla Glass ter bescherming. In deze smartphone legt HTC een MediaTek Helio P10. Dit is een populaire octacore chipset die erg populair is in China. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 3GB of 4GB werkgeheugen en 32GB of 64GB interne opslagruimte. Het plaatsen van een microSD kaartje is ook mogelijk.

Aan de achterkant plaatst HTC een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant ligt eveneens een 16 megapixel camera met UltraPixel voor selfies. Qua geluid is de smartphone uitgerust met USound. Qua draadloze mogelijkheden is ook deze smartphone met alles dat belangrijk is uitgerust.

Beschikbaarheid

De HTC U Ultra verschijnt, net als de U Play op 2 maart. Voor beide Android smartphones zijn nog geen adviesprijzen afgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram