Vorig jaar liet Goodyear haar visie op de band van de toekomst zien. Of zeg maar liever, de bal van de toekomst. Wielen zouden voor ballen worden vervangen om zo naar alle kanten grip te hebben en voortbeweging te kunnen creëren. De Üo is de eerste hoverboard die het principe in de praktijk brengt.

De Üo is een Duits product dat in zijn geheel in Duitsland ontwikkeld lijkt te zijn. Het is een 360-graden hoverboard waarmee je dus alle kanten op kunt bewegen. Net als bij de hoverboards van bijvoorbeeld Oxboard is het zo dat het board met tegenbewegingen er voor zorgt dat je als rijder in balans blijft. Echter kan het board nu in alle richtingen corrigeren in plaats van alleen met voor- en achterwaartse bewegingen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van drie gyroscopen en drie motoren die de bal rechtstreeks aansturen.

De eerste demo ziet er nog niet zo compact uit als een hoverboard, maar de mogelijkheden zijn wel indrukwekkend. Daarnaast lijkt er nu ook nog gebruik gemaakt te worden van een stok om deze hoverboard mee te besturen. Op Kickstarter is het mogelijk om deel te nemen in het project en alvast een Üo te bestellen. Vanaf €899 doe je mee. Dat is ongeveer de prijs van de Oxboard toen die werd geïntroduceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.