Oxboard Spring 2015 Model
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Hoverboardschades niet gedekt

Hoewel ik nog regelmatig een rondje op mijn Oxboard maak, is het nog steeds slecht gesteld met de hoverboard. Het berijden van de gadgets is nog altijd illegaal en Indepenter (onderdeel van verzekeraar Achmea) laat zien dat verzekeraars ook niet staan te springen om de techtoys.

Totaal niet gedekt

Zo zou blijken dat ASR, SNS en OHRA schades veroorzaakt door hoverboards, totaal niet dekken. Onduidelijk is of het alleen om letselschades gaat of ook materiele schades en onduidelijk is of het alleen aanrijdingen betreft of ook het ontbranden van de goedkope Chinese varianten.

Een beetje dekking

Reaal betaalt schades wanneer deze zijn veroorzaakt met een maximale snelheid van 6 kilometer per uur. ABN AMRO is nog gemakkelijker en betaalt uit tot 16 kilometer per uur. Hoe je dit moet beoordelen achteraf is onduidelijk.

Toch gedekt

Er zijn ook verzekeraars die een Hoverboard als speelgoed zien. Daarbij zijn kinderen volledig gedekt, maar geldt die dekking weer niet voor volwassenen.

In 2016 vonden 1.300 geregistreerde ongelukken met hoverboards plaats. Daarvan was een derde op straat, waar het verboden is op hoverboards te rijden.

Hoverboard kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.