Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Echte ronde wielen zijn de toekomst voor auto’s

Met de komst van de elektrische auto zien we dat motoren kleiner worden en veelal naar het wiel zelf worden verplaatst. Bandenmaker Goodyear heeft nog iets verder nagedacht over deze ontwikkeling en bedacht een echt, compleet ronde band voor toekomstige auto’s.

De band bestaat uit een bolvormige kern met daarin de motor van het wiel. Deze werkt zoals de aandrijving van een Sphero robot. De motor verplaatst zichzelf in de bol en het gewicht duwt de band in de juiste richting. Hierdoor kan de motor de bol letterlijk alle kanten op laten draaien.

https://www.youtube.com/watch?v=90WT9Zm-M28

Met behulp van 3D printing wordt de band letterlijk op de bol aangebracht. Om ruimte tussen de ronde band en de wielkast te creëren wordt er een magnetisch veld opgebouwd zodat de auto letterlijk op zijn vier banden zweeft.

Hoewel het idee briljant is, is het nog wel de vraag in hoeverre het systeem voldoende PK’s kan leveren. Een ander probleem is mogelijk het gewicht van de auto ten opzichte van de kracht van de magneten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.