Gita is de bezorgrobot van Piaggio

Bezorgrobots lijken het helemaal te worden. Vorig jaar was pizzabezorger Domino’s al druk aan het experimenteren en uit Italië komt nu de Gita van Piaggio. Het grote verschil zit hem in het formaat en het doel van de robot.

De Piaggio Gita rijdt op twee banden en is voorzien van een bagagecompartiment waar zo’n 20 kilo in kan. De robot is voorzien van een eigen 360-graden camera waarmee de robot zijn omgeving in kaart kan brengen. Hierna kan de robot zelfstandig pakketjes bezorgen. Daarmee is het bereik van de Gita mogelijk gelimiteerd ten opzichte van andere bezorgrobots.

De Gita komt ook met een volgmodus waarbij de robot haar eigenaar zal volgen. Dit gaat met een maximale snelheid van 35 kilometer per uur, dus dit kan ook gewoon op de fiets. De Gita heeft een accuduur van 8 uur op een laadtijd van 3 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.