Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De iPhone als het Hart van je Piaggio

Piaggio heeft deze week het nieuwe Piaggio multimedia platform gelanceerd voor iPhone gebruikers. De Piaggio X10 is de eerste multimediascooter die het bedrijf op de markt zet. Vespa, Gilera, Aprilia en Moto Guzzi, allen onderdeel van de Piaggio groep, zullen spoedig volgen.

Piaggio Multimedia Platform stelt scooterrijders in staat om voor het eerst een multifunctionele boordcomputer tot hun beschikking te krijgen en vult een aanvulling op het originele instrumentarium. De app die je hiervoor nodig hebt, stelt Piaggio gratis beschikbaar via de App Store.

De verbinding tussen de X10 scooter en de iPhone wordt draadloos tot stand gebracht waardoor ook de bijrijder toegang tot de scooter kan krijgen. Via het Piaggio Multimedia Platform valt onder anderen de gebruikershandleiding van de scooter te raadplegen, te navigeren en allerlei controlefucties uit te voeren. Door de bewegingssensor van de iPhone is ook de hellingshoek uit te lezen en alle informatie is via de iPhone naar de PC of Mac te downloaden.

De app is ook in staat om bij modellen met ABS/ASR de bandenspanning en slijtage te meten. De app zal de bestuurder waarschuwen wanneer het niet langer verantwoordelijk is om met de banden de straat op te gaan. Daarnaast stellen de analysefuncties de bestuurder in staat om te checken welke problemen zich in het systeem voordoen. De app zal je in dit soort gevallen eventueel naar de dichtstbijzijnde dealer leiden. Bij een tekort aan brandstof, stuurt de app je naar het dichtstbijzijnde tankstation. Hiervoor moet je wel navigatie op de iPhone hebben geïnstalleerd.

Beschikbaarheid

Het Piaggio Multimedia Platform is een kit die los bij de X10 gekocht moet worden. Hoewel de app gratis is, kost de hele kit je €185. Dat is natuurlijk exclusief iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.