Domino’s voorziet einde pizzabezorger dankzij robots

De volgende sector waar banen verloren gaan zit eraan te komen. Nouja, het zal nog een paar jaartjes duren. Domino’s introduceerde deze week haar plannen voor autonome pizzabezorging.

De bezorging zou in de toekomst geregeld moeten worden door de DRU (Domino’s Robotic Unit). Een karretje dat zelfstandig bestellingen moet rijden. Toch laat het plan van DRU ook zien dat het idee nog lang niet uitontwikkeld is. De huidige DRU kan nog geen trappen lopen en, eerlijk is eerlijk, hij ziet eruit alsof jouw pizza bevroren is tegen de tijd dat hij jouw huis heeft gevonden. Voorlopig lijkt Domino’s beperkt te gaan testen in de VS. De eerste units gaan daar over zes maanden de straat op. De eerste tests zouden met twee jaar een bruikbare robot moeten opleveren.

Is het onrealistisch dat Domino’s een dergelijke ontwikkeling heeft ingezet? Is het financieel interessant om de goedkope pizzabezorger met zijn goedkope brommer te vervangen? Waarschijnlijk wel. De pizzatent op de hoek kan deze ontwikkeling nooit financieren, maar Domino’s heeft wereldwijd duizenden pizzabezorgers in dienst. En dan praat je bij een ontwikkeling als deze over enorme schaalvoordelen waardoor Domino’s in één klap vele duizenden DRU’s kan laten produceren en dat zal de prijs enorm drukken. En wat als het toch een PR stunt is van Domino’s? Dan nog is het toekomstbeeld niet onrealistisch en zou het ons niet verbazen als een ander bedrijf met dit idee aan de haal gaat. In de toekomst krijgt de pizzabezorger weer meer tijd voor zijn studie ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.