GadgetGear.nl

Google koopt wearables startup Cronologics

Google heeft eindelijk weer eens een interessante overname gedaan. Ditmaal de startup Cronologics. Deze startup heeft onlangs haar eerste smartwatch via Kickstarter de wereld in geholpen. Na deze succesvolle lancering gaan de mensen nu voor Google aan de slag. Google heeft het bedrijf voor een nog onbekend bedrag overgenomen en gaat het team en de […]

Google heeft eindelijk weer eens een interessante overname gedaan. Ditmaal de startup Cronologics. Deze startup heeft onlangs haar eerste smartwatch via Kickstarter de wereld in geholpen. Na deze succesvolle lancering gaan de mensen nu voor Google aan de slag.

Google heeft het bedrijf voor een nog onbekend bedrag overgenomen en gaat het team en de kennis waarschijnlijk inzetten voor Android Wear. Google stelde de lancering van Android Wear eerder uit naar 2017. Toch heeft Android Wear het lastig. Zo gaf Lenovo eerder al aan geen noodzaak te zien tot het lanceren van nieuwe Moto 360 horloges. Simpelweg omdat er weinig tot geen vernieuwing in het platform zit.

Met de overname van Cronologics zoekt Google mogelijk vers bloed om tot nieuwe ideeën te komen. Helaas voor kopers van de originele Cronologics onduidelijk wat de toekomst is van de smartwatch die ze hebben gekocht. Zo heeft Google eerder als eens Revolv overgenomen om het team van Nest te verstevigen. Het gevolg was dat Google na de wettelijke ondersteuningsperiode het product meteen op afstand onklaar maakte. Dit zou nu ook de toekomst voor deze smartwatch kunnen zijn. Jammer, want eerder stierf de Pebble al een beetje. Daarmee wordt de markt voor smartwatches weer een stukje kleiner.

Reageren