We wisten het al een beetje. We schreven er gisteren zelfs nog over. Vandaag maakte Pebble het nieuws definitief bekend. Pebble stopt ermee. Wat van waarde is aan het bedrijf, is verkocht aan Fitbit.

De gevolgen worden direct duidelijk. De Pebble Time 2 en Pebble Core worden inderdaad geschrapt. De productielijnen van bestaande modellen worden ook stilgelegd. Er worden geen nieuwe Pebble smartwatches meer geproduceerd. Pebble geeft nu al aan dat het goed mogelijk is dat de functionaliteit van de horloges in de toekomst wordt beperkt. Met andere woorden, dat de cloud infrastructuur niet door Fitbit zal worden onderhouden.

Iedereen die al op Kickstarter geld beschikbaar had gesteld voor nieuwe Pebble producten, krijgt dit geld terug. Voor orders op de website van Pebble geldt hetzelfde. Ook die worden geannuleerd en geld wordt terugbetaald.

Productondersteuning gaat offline. Garanties zijn per direct verlopen gezien het bedrijf niet meer bestaat. Teruggezonden Pebble’s om wat voor een reden dan ook, worden vergoed. Klanten moeten met hun retailer contact opnemen voor mogelijkheden tot in-of omruil.

Per direct geven we een negatief aankoopadvies voor Pebble producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.