USB Type C krijgt audio-ondersteuning

De eerste Android toestellen zonder hoofdtelefoonaansluiting zijn al verschenen. Wil je een hoofdtelefoon aansluiten, moet je draadloos gaan. Om een oplossing te bieden wordt nu audio ondersteuning toegevoegd aan USB Type-C.

Met de komst van de iPhone 7 wist JBL handig op Apple’s nieuwe strategie in te zetten. JBL introduceerde een hoofdtelefoon met Apple Lightning (MFI) connector. Via de data aansluiting op de smartphone is JBL zelfs zo handig geweest om een eigen DAC (Digital Audio Converter) in het systeem te integreren om zo 100% controle te krijgen over de audiostream die naar de hoofdtelefoon gaat.

Het USB Implementers Forum heeft nu besloten dat ook USB Type-C ondersteuning gaat krijgen om audio direct over de datapoort te sturen. Audio Device Class 3.0 heet de nieuwe standaard. Door een universele oplossing te bieden hoopt het forum dat het interessanter wordt voor merken als JBL om ook hoofdtelefoons met USB Type-C aansluitingen te gaan produceren. Immers heeft ook Motorola de hoofdtelefoonaansluiting op een aantal modellen laten vallen.

Mocht dit een succes worden, is het natuurlijk wel de vraag wanneer we smartphones met meerdere USB C aansluitingen mogen verwachten. Anders krijg je een heel geklooi wanneer je via USB zowel de hoofdtelefoon als een lader wilt aansluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.