Waarom een verloopje van een lightning aansluiting naar een hoofdtelefoonaansluiting? Dit moeten de ontwerpers bij JBL gedacht hebben toen ze de ontwikkeling van de Reflect Aware zijn gestart. Deze hoofdtelefoon prik je direct in de lightning aansluiting van de iPhone.

Hoewel Apple wel een verloopplug aanbiedt, is deze oplossing een stuk eleganter. De hoofdtelefoon maakt meteen gebruik van een ingebouwde DAC waardoor JBL ook nog eens optimale controle krijgt over het geluid dat uit de oordopjes komt. Ook actieve ruisonderdrukking is aanwezig. De noodzaak voor een eigen accupakket om al deze elektronica aan te sturen is er niet. Ook de stroomtoevoer komt gewoon vanuit de Lightining aansluiting. De kwaliteit van de ruisonderdrukking is vanuit de app aan te passen zodat je zelf bepaalt hoeveel je van de omgeving mee krijgt.

JBL ziet het duidelijk als een voordeel dat hoofdtelefoons op deze manier meer controle over de geluidskwaliteit krijgen. Het is dan ook te hopen dat JBL hetzelfde gaat doen met de USB(-C) aansluiting.

Beschikbaarheid

De JBL Reflect Aware is nu verkrijgbaar voor €199,99

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.