Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Rode NTH100, de hoofdtelefoon waar heel lang is over nagedacht

Het Australische Røde heeft onlangs een eigen ontwikkelde en in Australie geproduceerde hoofdtelefoon geïntroduceerd. De NTH100. Een hoofdtelefoon voor podcasters, studio muzikanten en iedereen die gewoon lekker naar muziek wil luisteren.

Rond de eeuwwisseling veroverde het Australische Røde met microfoons de wereld. Traditionele merken zoals Sennheiser, AKG, Neuman en Shure hadden het nakijken. Røde maakte microfoons betaalbaar en met die functionaliteit waar onafhankelijke filmer en serieuze hobby filmers, op zoek naar waren. Røde weet de trends op het juiste moment met een product te raken en de markt te vergroten met de waarde/kwaliteit propositie. Zo heeft het dik 3 jaar geleden een podcast mixer geïntroduceerd waar nu de eerste navolgingen komen.
Met microfoons en een mixer zat het er aan te komen dat Røde met een eigen hoofdtelefoon zouden komen. Veel merken lenen de chipsets en features van elkaar. De NTH100 lijkt een geheel origineel ontwerp waarin heel veel slimme functie zitten.

Features

Voor de geluidskwaliteit moeten we wel eerst een sample bemachtigen, maar die is onderweg. Toch kunnen we al wat schrijven over de unieke eigenschappen van deze hoofdtelefoon. Het eerste wat opvalt zijn de oorcups. Die zijn niet rond maar gevormd naar de vorm van een oor. Net zoals Bose de eerste was om het oppervlakte van de over het oor schelp niet plat maar geschuind te maken, zo volgt dit ontwerp de vorm van een oor. Links of rechts is duidelijk te zien met grote letters, kleur aanduidingen en zelfs braille. De cups zijn voorzien van alcantara voor een prettig draag comfort. Deze cups hebben ook nog eens warmte afvoerende gel in de cups waardoor ze niet gaan gloeien als je ze lang draagt. Voor zover wij weten is de eerste hoofdtelefoon met deze feature. De pads op de cups zijn vervangbaar, net als de comfortabele hoofdband. Deze hoofdband kan je instellen op de gewenste maat en dan vergrendelen. Nooit meer gefriemel met je hoofdtelefoon om die lekkere positie terug te vinden.
Røde heeft heel goed naar de praktijk gekeken en echt alle irritaties van hoofdtelefoons opgelost. De kabel is zowel links als rechts aan te sluiten. Uit het persbericht en de filmpjes is niet goed te zien of de hoofdtelefoon op lekker opvouwt of plat opgeborgen kan worden. Dat is echt een must voor wie mobiel is.

Geluid

Hoe de hoofdtelefoon in de praktijk klinkt kunnen we spoedig melden. Røde streeft naar een natuurlijke weergave zonder overdreven bas. Het is een passieve hoofdtelefoon zonder noise-canceling. Røde beweert zelf dat dit de laatste hoofdtelefoon is die ja zal kopen. Zonder twijfel zal er ooit een draadloze versie komen met microfoon en noise-canceling. Want ook daar is behoefte aan in de doelgroep. Tijd zal t leren.

Australisch

De NTH100 gaat rond de 180 euro kosten. Een serieus bedrag maar daar lijk je veel voor te krijgen. En zowaar niet in China geproduceerd, maar in Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.