iPhone 7: waterdicht met betere accu en camera

Apple iPhone 7

En ja hoor daar is hij: de iPhone 7. Voor wie de geruchten goed heeft gevolgd was het weinig spectaculair wat Apple presenteerde. Maar wie straks de telefoon in handen heeft, zal genieten van de nieuwe specs en handige verbeteringen.

koop-iphone-7-en-iphone-7-plus-apple-nl-2Accuduur is natuurlijk een euvel van elke smartphone. Apple belooft twee uur meer gebruiksduur op een acculading, ten opzichte van de iPhone6S. Dit is mogelijk door de nieuwe A10 quad-core processor. Twee processors worden gebruikt voor de snelle berekeningen en de andere twee zijn specifiek voor taken die niet snelheid nodig hebben; bijvoorbeeld email binnenhalen. Dit betekent dat de telefoon sneller en zuiniger is. Een unieke combinatie.

iphone-7-apple-nlDe telefoon hebben we (nog) niet in onze handen gehad maar Apple belooft dat deze nieuwe telefoon geheel vloeiend aanvoelt. Alle naden zijn weggewerkt en de telefoon is door rubbers geheel waterdicht. Een plons in ondiep water moet geen probleem meer zijn. Dat is onder andere mogelijk doordat de thuisknop nu anders is opgelost en de hoofdtelefoon aansluiting verdwenen is. Apple heeft die hoofdtelefoon oplossing vervangen door audio via de lightning aansluiting te leveren. De telefoon komt natuurlijk met oortjes die deze aansluiting hebben. Voor wie een oude mini jack wilt gebruiken, levert Apple een adapter. JBL maakt direct gebruik van deze nieuwe aansluiting door een nieuwe actieve noise canceling hoofdtelefoon te leveren die de voeding uit de telefoon haalt. Dat is één van de voordelen van de nieuwe audio oplossing. Apple levert nu zelf AirPods; geheel draadloze oortjes. De iPhone7 zelf is nu voorzien van stereo speakers.

De thuisknop is een verbetering zoals Apple eerder heeft gedaan met het klikwiel van de iPod en het trackpad op MacBooks. De mechanische componenten zijn vervangen door een elektronische oplossing. De ervaring is hetzelfde, maar de mogelijkheden en levensduur zijn een grote verbetering. In games zal bijvoorbeeld de knop ook trillingen kunnen geven.

iphone-7-apple-nl-2De grootste sprong voorwaarts zit in de camera op de iPhone 7 Plus. De twee lenzen maken inzoomen mogelijk. Optisch tweemaal, en digitaal tot tien keer inzoomen. Later dit jaar komt er een software update waarmee het mogelijk is om portretten te maken met een zachte achtergrond zoals momenteel alleen met grote camera’s mogelijk is. Het zogenaamde ‘bokeh’ effect is softwarematig, maar oogt indrukwekkend. De camera heeft nu ook een nog betere lichtsterkte. F1.8 betekent dat foto’s en films zelfs bij schemering mooi blijven. Als de flits nodig is, heeft de iPhone7 vier leds die natuurgetrouw moeten bijlichten. Apple zegt dat de foto’s ook in het RAW formaat kunnen worden opgeslagen. Dat betekent veel mogelijkheden bij nabewerking. Adobe zal het RAW formaat vast ondersteunen, maar het is wachten op wat voor formaat het exact is.

koop-iphone-7-en-iphone-7-plus-apple-nl-3

De iPhone7 komt in vijf kleuren en zijn voorzien van 32GB tot 256GB opslagruimte. De goedkoopste iPhone7 kost 769 Euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Apple iPhone 7
Zeeman Albert

Zeeman Albert