Slimme energiemeter Smappee gaat gebruikers belonen

We schreven twee jaar geleden over de Smappee. Een wel heel slimme energiemeter die ook nog eens KlikAanKlikUit schakelaars kan aansturen. Wanneer je als Smappee gebruiker zonnepanelen op het dak hebt liggen, gaat Smappee je nu belonen.

De slimme energiemeter van Smappee is al sinds de start in staat om te meten hoeveel energie je verbruikt en hoeveel energie zonnepanelen je opleveren. Dit laatste zet Smappee nu om in klinkklare munt. Dat wil zeggen, het gaat met een heel klein omweggetje.

Smappee is partner geworden van de SolarCoin foundation. Door dit partnerschap kan de Smappee gebruikers nu belonen met SolarCoins. Deze virtuele munteenheid kan daarna weer worden omgezet in cash. Je krijgt namelijk één solarcoin per opgewekte kilowatt. Het uiteindelijke idee is dat je teveel opgewekte energie via het Solarcoin netwerk weer kunt verkopen aan anderen die de extra energie goed kunnen gebruiken. Dit kan de buurman zijn, maar ook een school in Botswana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events