Smappee kan nu ook water- en gasverbruik meten

Slim het energieverbruik in huis meten kon al een tijdje met de Smappee. Nu heeft deze slimme, Vlaamse energiemeter een interessante uitbreiding gekregen. Met de Smappee gas- en watermonitor is het nu ook mogelijk gas- en waterverbruik te meten.

Gas en water vormt voor het gemiddelde gezin een hogere kostenpost dan het verbruik van stroom. Met die gedachte hebben de mannen achter de Smappee energiemeter ook de Smappee gas- en watermonitor ontwikkeld. De nieuwe meter moet realtime inzicht geven in het verbruik van gas en water in huis.

Naast real-time inzicht in het verbruik, is het met de Smappee gas- en watermonitor ook mogelijk gas- en waterlekken op te sporen. Een gaslek is dodelijk en een waterlek kan veel schade veroorzaken. In beide gevallen gaat jouw verbruik flink omhoog en dus ook de kosten. Door sensoren op de huidige gas- en watermeters te plaatsen krijg je een nauwkeurig beeld van het verbruik dat ook goed te vergelijken is met de overzichten die je van de leveranciers ontvangt.

Smappee claimt dat de Smappee gas- en watermonitor in een jaar terugverdient kan worden. Dit door effectief 10% op het verbruik te besparen. Dit vraagt misschien wel een aanpassing in hoe je met gas- en water omgaat. Bijvoorbeeld door de verwarming lager te zetten of minder lang onder de douche te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.