KitchenAid introduceert de Mini mixer in Nederland

Gisteren introduceerde KitchenAid haar nieuwe Mini mixer in Nederland. De nieuwe mixer is een kleinere en iets lichtere versie van de bekende keukenmixers van KitchenAid. Naast het formaat en gewicht is er ook een technische aanpassing ten opzichte van de iconische Artisan mixers waar we KitchenAid natuurlijk van kennen.

Wanneer je de KitchenAid Mini op afstand bekijkt, lijkt het letterlijk een verkleining van de 4,8 liter mixer. Alleen nu met een 3,3 liter mengkom. Een mengkom zonder handvat overigens waardoor deze wat compacter op te bergen is. Handig!

Toch is er onder de motorkap een hoop veranderd. Zo is er een nieuwe motor op basis van gelijkspanning in de KitchenAid Mini geplaatst in plaats van een motor op wisselspanning. Dit heeft als voordeel dat de motor geen koolborstels meer gebruikt voor de overbrenging van stroom. Hierdoor zie je ook niet meer de bekende zwarte dopjes op de zijkant van de kop van de machine. Die zijn er om onderhoud te kunnen plegen aan de koolborstels.

kitchenaid-mini-pasta

De keuze voor gelijkstroom zorgt er voor dat de maximale snelheid van de KitchenAid Mini een klein stukje lager ligt zonder in te leveren op motorkracht. Hierdoor is de KitchenAid Mini compatible met alle KitchenAid Artisan mixer accessoires zoals je in bovenstaand filmpje kunt zien. En dat is wel een heel leuk detail. Voor het bakken van een taart is de 3,3 liter mengkom namelijk groot genoeg.

Er is ook een beetje noodzaak voor KitchenAid om met een kleinere mixer te komen. We koken in Nederland steeds meer, maar onze keuken zijn klein. Met name in de Randstad waar veel mensen in een appartement wonen in plaats van een huis. Deze kleinere mixer is dan veel gemakkelijk op te bergen en je levert vrijwel niets in op inzetbaarheid qua accessoires. De ijskom en de kom voor hete bereidingen zijn de enige accessoires die niet te combineren zijn met de KitchenAid Mini.

Leuk detail is de presentatie van de machine door Rutger van Heel Holland Bakt. Hij gebruikt in zijn opstelling niet alleen de KitchenAid Mini, maar ook de KitchenAid Artisan Cookprocessor. Ook de Cookprocessor is een apparaat dat echt ideaal is in de kleine keuken.

Beschikbaarheid

De KitchenAid Mini gaat €599 kosten. Je krijgt vijf jaar garantie van KitchenAid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.