Oppo vestigt in Rotterdam, introduceert Find X

Eerst kwam  TCL met Alcatel en later BlackBerry en Palm. Toen Lenovo met Motorola, Huawei met Honor, OnePlus, Nokia en nu ook Oppo. Oppo heeft gisteren laten weten zich in Nederland te vestigen en kondigde meteen één van de duurste vlaggenschip smartphones van dit moment aan.

Oppo Find X

Oppo heeft aangekondigd dat het haar Oppo Find X naar Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland gaat brengen. Met een prijskaartje van €999 is het misschien wel de duurste Chinese smartphone die in september in de Nederlandse schappen zal liggen. Maar dat is niet erg. Oppo heeft een wel heel bijzonder design voor haar vlaggenschip.

Net als bij de populaire Samsung Galaxy S9, krijgt het toestel aan twee kanten een gebogen display mee. In tegenstelling tot Samsung weet Oppo het display zo groot te maken dat het 93,8% van de voorkant beslaat. En dan zit er niet eens een inkeping in. Ja, wij zijn nu al helemaal weg van dit vernieuwende ontwerp want dit is toch een beetje hoe de smartphone van de toekomst eruit moet zien.

Het enorme scherm wordt mogelijk gemaakt door de camera naar binnen de verplaatsen. Wanneer deze 25 megapixel selfie camera nodig is, wordt hij gemotoriseerd uitgeschoven. Dit duurt een halve seconde.

Indrukwekkend is ook de VOOC technologie die Oppo in haar toestel legt. Daarmee schijn je in een half uur het toestel voor 75% op te kunnen laden.

Lamborghini

Toen we eerder dit jaar met Huawei in Parijs waren, presenteerde Huawei daar de Huawei Mate RS Porsche Design aan. Een smartphone met een enorm hoog prijskaartje en een featureset waarvan het water je in de mond loopt. Het toestel werd samen met Porsche ontwikkeld.

Oppo kan dat ook. Zo kondigde Oppo gisteren meteen de OPPO Find X Automobili Lamborghini Edition aan. Een premium versie die nog geen prijskaartje heeft meegekregen.

Het middensegment

Wat we bij alle Chinese merken horen is dat de echte omzetten in het middensegment zitten. Niet vreemd dus dat Oppo in juli al met twee veel goedkopere smartphones naar Nederland komt. Hoe en wat precies, is nog niet bekend.

Rotterdam

Voor Chinese bedrijven is Nederland een interessant land om kantoren te openen. Hoewel Oppo-dochter OnePlus vooral veel personeel heeft in Londen (Brexit alert), zit Huawei met haar hoofdkantoor in Amsterdam. Nederland heeft van origine een gunstig belastingklimaat. Zeker wanneer het gaat om het betalen van royalties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram