Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Kun je nog koken en bakken zonder een keukenmachine?

Wie graag naar kook-of-bakprogramma’s op tv kijkt, krijgt al snel de indruk dat je naast talent, de juiste ingrediënten en een goed recept nog één ding per se nodig hebt als je de keuken in wil duiken: een keukenmachine. En dat is te zien ook, de verkoop van keukenmachines loopt prima, nu steeds meer mensen voor hun plezier veel tijd in de keuken door beginnen te brengen. Is het echt zo dat dit bijna onmogelijk is zonder dat je een keukenmachine op je werkblad hebt staan? Of ben je ook zonder nog niet verloren?

Ze zien er mooi uit

Kies je voor een hele mooie keukenmachine, dan kies je niet alleen voor een handig apparaat. Je kiest ook voor een mooi accessoire voor je keuken. De tijd dat keukenmachines onooglijke, logge apparaten waren die je het liefst ergens in een kastje verstopte, die is echt voorbij. Niet zelden is de keukenmachine zelfs het pronkstuk van de keuken, een apparaat dat echt gezien mag worden. Gelukkig maar, want goedkoop zijn ze niet, de machines van nu. Dan is het mooi meegenomen dat ze er op zijn minst ook nog een beetje aardig uitzien, toch?

De absolute topper in het assortiment dat nu te koop is, is de KitchenAid keukenmachine. Dit is het apparaat dat je ook vaak op tv terugziet, dat er zo prachtig retro uitziet en dat in tal van kleuren te koop is. Het apparaat waar van menig thuisbakker het hart sneller gaat kloppen. Het apparaat dat een echte blikvanger kan zijn in je keuken, en deze in één keer helemaal af maakt.

Maar wat doen ze precies?

Goed, zo’n keukenmachine kan om zijn looks dus een echte aanvulling zijn op je keuken. Maar dat is natuurlijk eigenlijk geen echte reden om er eentje te kopen. Het is wel zo handig als je er ook nog iets mee kunt.

Ben je veel in de keuken te vinden, en dan vooral om te bakken, dan kun je er zeker veel mee. Het apparaat kan het mixen en kneden voor je uit handen nemen, op een manier die je met de hand of met een losse mixer nooit zou bereiken. Makkelijk in gebruik, geschikt voor het stevigere werk, en daarmee erg tijdbesparend. Betekent dat ook dat je niet zonder kunt, zoals je bijna zou gaan denken? Dat niet. Alles dat de machine kan, kan je zelf ook, met de hand, met een garde of met een handmixer. Dat kost je alleen veel meer tijd en moeite en, niet onbelangrijk, het ziet er een stuk minder mooi uit in je keuken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.