Google Cast wordt Google Home

In de VS staat Google op het punt haar Home speaker uit te leveren. Met de start van deze uitlevering gaat Google ook afscheid nemen van haar eigen Google Cast app en eigenlijk ook van de Google Cast naam. De nieuwe app gaat Google Home heten en net wat meer bieden dan Google Cast. Bovendien zet Google haar recente partners in multiroom speakerland een klein hakje.

Het grote nieuw van de IFA was dat meer en meer multiroom speakerbouwers Google Cast gingen ondersteunen. Google Cast was op dat moment een hardware onafhankelijk platform. Oké, er was de Google Chromecast Audio, maar dat was geen speaker. Het was alleen een apparaat om andere audio-apparaten geschikt te maken voor apps met Google Cast ondersteuning.

Met de Google Home introduceert Google, net als Amazon, een spraakgestuurde assistent. Die woont in een multiroom speaker. Hij kan dus hetzelfde als jouw JBL Playlist speaker of jouw Raumfeld systeem. Oké, waarschijnlijk klinken de speakers van JBL, B&O en Raumfeld wel een stuk beter. Hoe dan ook, de eigenaar van het open platform gaat ineens een directe concurrent vormen voor JBL en Raumfeld. Het is een beetje alsof Google zelf een Pixel smartphone uitbrengt…. 😉

Terug naar de Google Home app. Daar legt Google nu de focus op content in plaats van apparaten waar je de content op afspeelt. Je krijgt meteen een overzicht van apps (content) die met Google Home werken. Daarnaast krijg je in het tweede tabblad een alternatieve blik op Google Play. Hier worden alle Google Home apps getoond. Daarnaast zijn er apps die redactioneel lijken te worden gepusht. Pas wanneer je op het cast icoontje rechtsboven tikt, zie je welke apparaten in jouw netwerk gebruikt kunnen worden.

Google zal binnenkort beginnen om Google Cast gebruikers te laten opwaarderen naar Google Home.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.