IFA: JBL komt met Google Cast multi-room speaker

JBL’s zusje Harman/Kardon heeft met haar multiroom speakers al een sterk multi-room audio systeem in de markt staan. Met een speaker die alleen Google Cast ondersteunt experimenteert JBL nu met multiroom speakers die een stuk budgetvriendelijker zijn. Immers hoeft Harman nauwelijks een inspanning te verrichten om het systeem te onderhouden. Voor jou als eindgebruiker dus een win-win.

De eerste speaker smet Google Cast ondersteuning is de JBL Playlist. Tijdens een demo op de IFA liet JBL ons horen hoe drie van deze Playlist speakers moeiteloos synchroon bleven terwijl ze muziek streamden. Het streamen zelf verliep via Spotify Connect dat op haar beurt weer moeiteloos met Google Cast overweg kan.

Indien succesvol, is de JBL Playlist de eerste van een serie connected speakers onder de JBL vlag. De specs van de Playlist zijn overigens niet al te karig. Zo is de speaker in staat om muziek op 24bit te streamen en over dual-band WiFi met ondersteuning voor het snelle en stabiele 802.11ac.

De speaker zelf is gebouwd op twee 2,25 inch woofers. Deze woofers worden aangestuurd met maximaal 15 Watt per kanaal. Er is ondersteuning voor Bluetooth 4.2.

Beschikbaarheid

De JBL Playlist ligt vanaf oktober in de winkel voor €179.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.